Son dakika: Öğretmenlere Yenilikçi Yer Rotasyonu Uygulaması!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin yer değiştirme süreçlerinde tarih değişikliğini duyurdu. Kadrolu öğretmenler için sevindirici bir haber olan bu duyuru ile ilgili ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

Son dakika: Öğretmenlere Yenilikçi Yer Rotasyonu Uygulaması!

Bakan Tekin, kadrolu öğretmenlerin şehirlerarası isteğe bağlı yer değişiklikleri sırasında hesaplanan görev sürelerinde esas alınan tarihin 30 Eylül'den 31 Aralık'a çekildiğini açıkladı. Bu değişiklikle birlikte başvurular 28 Temmuz'da başlayacak ve il değişikliği süreci için önemli bir tarih olan 31 Aralık 2023 olacak.

Eğitim Ailemize Hayırlı Olsun!

retmmenn.jpg

Bakan Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tüm eğitim ailemize hayırlı olması temennisiyle görev sürelerinin hesabında 30 Eylül 2023 tarihini, 31 Aralık 2023 olarak değiştirdik." Bu değişikliğin, öğretmenler arasındaki sohbetlerin bir sonucu olduğunu belirtti.

Bu müjdeli haberle birlikte, kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme süreci daha da kolaylaşacak ve daha fazla öğretmen istedikleri şehre atanabilecek. Öğretmenlerin memnuniyetini sağlayacak bu adım, eğitim kalitesinin artmasına da katkı sağlayacaktır. Artık öğretmenlerimiz, daha rahat ve huzurlu bir çalışma ortamında görev yapabilecekler.