Son Dakika Haberler... Dolar/TL ve Altın Fiyatlarında Rekor Geldi

Son dakika haberi: Haftaya hareketli başlayan piyasalardan son dakika bilgileri geldi. Edinilen bilgilere göre gram altın ve dolar kurunda rekor seviyeler geldi. İşte piyasalardan alınan veriler ve güncel fiyatlar.

Son Dakika Haberler... Dolar/TL ve Altın Fiyatlarında Rekor Geldi

Son dakika : Dolar ve gram altında rekor.

Bu haftaya piyasalar hareketli başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın ile dolar kuru sert yükseldi. Sabah saatlerinde rekor kıran altın ile dolarda yükseliş devam ediyor. 

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

Geçtiğimiz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantının ardından bir açıklama geldi ve politika faizinde değişiklik yapılmadığına yer verildi. Söz konusu açıklama şu şekilde: " Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25 düzeyinde sabit tutulmasına Para politikası operasyonel çerçevesinde değişikliğe giderek Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar verilmiştir."

DOLAR KURUNDA YENİ REKOR

Haftaya 8 TL ile başlayan dolar kurunda yükseliş öğle saatlerinden sonra da devam etti. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru 8.07 TL'yi de aşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

GRAM ALTINDA REKOR GELDİ

Sabah saatlerinde dolarla birlikte yükselişe geçen , bir miktar düşen gram altında yükseliş öğle saatlerinden sonra yeniden balşadı. Kapalı çarşıdan alınan verilere göre gram altın 494 TL 'ye çıktı. İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

TMSF: ALTINDA MÜJDE GELEBİLİR

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal 'dan yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Koza Altın'la ilgili elimizde 200'ün üzerinde ruhsat var. Ciddi bir sondaj çalışmasına başladık. Rahatlıkla söyleyebilirim ki çalışmalarımız olumlu. Bu ara ülkemize müjdeler geliyor, biz de altında müjdeler verebiliriz"

Çeyrek altın 810 TL 'ye kadar geldi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA