Belgesini getirene emeklilik kapısı açıldı! SGK'dan flaş emeklilik adımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından SGK'ya evrak teslim eden vatandaşlara maaşlarla ilgili bir haber duyuruldu.

Belgesini getirene emeklilik kapısı açıldı! SGK'dan flaş emeklilik adımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan gıda enflasyonu nedeniyle sosyal yardım ihtiyacını dikkate alacak önemli bir adım attığını duyurdu. Buna göre kronik hastalığı olan vatandaşlara ayda 5 milyon 100 lira nakdi yardım yapılacak. Bu destekten sağlık belgesi ile başvuran vatandaşlar faydalanabilmektedir. Başvurular doğrudan Bakanlığa da yapılabilecek.

Başvuruları incelerken hastanın sağlık durumunu detaylı bir şekilde inceleyip destek konusunda karar verilecek. Bakanlık yetkilileri, bu mali yardımların kronik hastalığı olan kişilerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçladığını açıkladı.

SGK'dan flaş emeklilik adımı!

Ayrıca bakanlığın belirlediği yeni sosyal yardım miktarı da kamuoyuna açıklandı. Bakanlık yetkilileri, sağlık raporu olan kronik hastalara her ay düzenli olarak ek ödeme yapılacağını duyurdu. Başvuruda bulunan vatandaşların hastalıklarını il sisteminde belgelemeleri gerekmektedir. Belirlenen destek tutarına ek olarak hastanın yaşadığı haneye yüzde 5 oranında ilave yardım ödenecek.