Sıfır ve ikinci el otomobil almak isteyen o tarihi beklesin! Fiyatlar yerle yeksan olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında ikinci el otomobil pazarında hızlı gelişmeler yaşandığını duyurdu.

Sıfır ve ikinci el otomobil almak isteyen o tarihi beklesin! Fiyatlar yerle yeksan olacak

Enflasyon ve yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle pek çok kişi yeni araba alamıyor. Bu durumla karşı karşıya kalan pek çok kişi ikinci el araba kullanma konusunda çözüm arayışına giriyor. Ancak ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır araç fiyatları ile aynı seviyede olması da büyük bir sorundur. Sorunun çözümü adına Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçtiğimiz günlerde denetimlerin artacağını söyledi. Bakan Bolat, müjdeli haberi duyururken ikinci el otomobil pazarında fiyat indirimi yapılacağını bildirdi.

Bakan Bolat, sahte reklamlara yönelik cezai yaptırımları artıran mevzuat değişiklikleri sayesinde ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 10 ila 15 oranında düştüğünü vurguladı. Bolat, diğer sektörler üzerinde düzenlemelerin süreceğini ve ticaretin dürüst bir çerçevede devam edeceğini söyledi.

Sıfır ve ikinci el otomobil almak isteyen o tarihi beklesin

“PİYASADA FİYATLAR DÜŞÜYOR”

Bakan Ömer Bolat, ikinci el otomobil pazarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Maalesef internetin gelişmesiyle birlikte reklam siteleri popüler hale geldi ve bu reklam sitelerinde bazı kişiler tarafından yapılan fiyat manipülasyonları birçok sektöre zarar veriyor. Bu reklamlarla ilgili düzenlemeler yaptık ve asılsız reklamlara ağır cezalar uygulayacağımız yönetmelikte değişiklikler yaptık ve sonuçlarını görmeye başladık. İkinci el otomobil pazarında fiyatlar yüzde 10 ila 15 oranında düştü. Öncelikle stok fazlasının açıklanması gerekti ve “araçsız” kelimesi büyük ölçüde gündemden kaldırıldı. Öncelikle sıfır araç fiyatlarının artması gibi kolay olmayan bir süreçten geçiyoruz. Ayrıca derinlemesine gıda ve pazar testleri de yürütüyoruz. Bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Testlerimiz artıyor ve artmaya devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine ve Ticaret Bakanlığı Gıda Fiyat Komitesi çalışmalarını sürdürüyor."