Sıfır otomobilde bu ilk kez oluyor! Bakan Şimşek'ten milyonlarca kişiyi üzecek haber

Vergi düzenlemeleri ve otomobil fiyatlarındaki iddialar gündemi meşgul ediyor. Ancak Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci ve İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'in açıklamaları şaşırttı. İşte detaylar...

Sıfır otomobilde bu ilk kez oluyor! Bakan Şimşek'ten milyonlarca kişiyi üzecek haber

Son dönemde ürünlerdeki vergi düzenlemeleri ve otomobil fiyatlarındaki iddialar gündemin merkezinde yer alıyor. Vergi değişiklikleri birçok üründe fiyat artışlarına yol açarken, otomobil fiyatlarındaki son gelişmeler de dikkatleri çekiyor. Ancak Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci ve İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'in açıklamalarına göre, iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı. 

BAKAN ŞİMŞEK VERGİ ARTIŞI KONUSUNDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

1

Yeni ÖTV düzenlemeleri ve iddiaların ardından, otomobil piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Türkiye'de vergi dilimlerinin etkisiyle 1.6 litre ve altı motorlu modeller yüzde 80 matrah dilimine tabi tutuluyor. Ancak, 45, 50, 60 ve 70 ÖTV dilimlerinde artık araç bulunmuyor. Otomotivden alınan ÖTV geliri toplam vergi gelirlerinin yüzde 10'unu aşmış durumda. Bu da ÖTV tahsilatının önemini gösterdi.

Sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan değişiklikler ve iddialar da dikkat çekiyor. İthalat artışları ve şirket kapanmalarının istihdam kaybına yol açtığı iddiaları üzerine, yeni bir ÖTV zammının gündeme geleceği konuşuluyor. Ancak Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci'nin açıklamaları bu iddiaların temelsiz olduğunu gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vergi artışı konusunda açıklamalarda bulundu. Yeni bir vergi artışının olmayacağını belirten Şimşek, yapılan düzenlemelerin enflasyonist etkisi olabileceğini ancak tekrarlanmayacağını ifade etti. Ayrıca, vatandaşların geçmiş enflasyona karşı kayıplarını telafi etmek amacıyla ücret artışları yapıldığını söyledi.