Seçim vaatlerinden Ücretsiz 10 GB İnternet başvurusu nasıl yapılacak? Bedava İnterneti kimler alabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Bakanlar Toplantısı sonrası gençlere yönelik yeni destekleri kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan, "Üniversite öğrencilerimize, 9 bin 500 lira değerini aşmayan telefon ve bilgisayarlar için maksimum 5 bin 500 lira teknolojik cihaz yardımı sağlayacağız," açıklamasında bulundu.

Seçim vaatlerinden Ücretsiz 10 GB İnternet başvurusu nasıl yapılacak? Bedava İnterneti kimler alabilecek?

Erdoğan'ın gençlere yönelik müjdesi: Üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca her ay 10 GB ücretsiz internet! Devlet tarafından karşılanacak maliyetle, öğrenciler ekim ayından itibaren bu fırsattan yararlanabilecekler. Ancak kendi adlarına kayıtlı hatları olmayan öğrenciler bu avantajdan faydalanamayacak. Kötüye kullanımın önüne geçmek için gerekli düzenlemeler yapılıyor.

Erdoğan, örgün eğitim görmekte olan üniversite öğrencilerine bir hat üzerinden 12 ay süresince her ay 10 GB ücretsiz internet kotası verileceğini belirtti. Gençlerin, bu hizmeti istedikleri üç mobil şebeke operatöründen biri aracılığıyla kullanabilecekleri ifade edildi.

10 GB İnternet Nasıl Alınır?

2023/06/16/recep.jpg

Erdoğan’a göre, 10 gigabyte’lık internet kotanın maliyeti devlet tarafından karşılanacak, yani operatörler bu yükü üstlenmeyecek. Öğrencilerin bu imkandan ekim ayında itibaren faydalanmaya başlamaları bekleniyor.

Eğer bir öğrencinin kendi adına kayıtlı bir hattı bulunmuyorsa, bu öğrenci ücretsiz internet paketinden faydalanamayacak. Bu durum, kötüye kullanımın önüne geçilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve ilgili operatörler arasında görüşmeler sürdürülmektedir.