Seçim Sonrası Bomba İddia: Vergiler Yükselirken Ürün Fiyatları Hızla Artacak!

Türkiye'de yerel seçimlerin ardından vergi artışları bekleniyor. Dr. Ozan Bingöl'e göre, bu artışlar ekonomik zorlukları artırabilir...

Seçim Sonrası Bomba İddia: Vergiler Yükselirken Ürün Fiyatları Hızla Artacak!

Türkiye'de süregelen enflasyon sorunları ve artan yaşam maliyetleri, uzman analizlerine göre, Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerin ardından daha da derinleşecek, bu da dar gelirli vatandaşların ekonomik açıdan daha zor bir döneme gireceklerini işaret ediyor.

Seçimlerden Sonra Vergilere Zam Bekleniyor

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, seçimlere kadar dolaylı vergilerde belirgin artışlar olabileceğini belirtiyor. Bingöl'ün ifadelerine göre, seçimlerin hemen sonrasında ise daha katı mali önlemler uygulanacak ve bu durum, çalışanların maaş artışlarının sınırlandırılmasına kadar varacak, böylece vatandaşlar bu zamları daha net bir şekilde hissedecekler.

İlk ÖTV Artışı

Hükümetin bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Bingöl, bütçe açığının çarpıcı bir şekilde büyük olduğunu ve bu açığın, öngörülen vergi artışlarıyla kapatılmaya çalışılacağını vurguladı. Bingöl, vergi artışlarının tüketici kredileri, çeşitli harçlar ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) gibi çeşitli kalemleri etkileyebileceğine işaret ediyor.

Akaryakıt Üzerinden Alınan Vergilerin Artışı

Akaryakıt üzerinden alınan vergilerin önemli olduğunu belirten Bingöl, bu vergilerin geçtiğimiz iki yılda %700 arttığını ifade etti. Bingöl'e göre, bu durum, gelecekteki olası vergi artışlarına işaret ediyor ve bu vergi artışları devam ederse, toplumun geneli üzerinde ciddi bir ekonomik yük oluşturacak.

Enflasyonun Etkileri

Ayrıca, 2023 yılında yaşanan yüksek enflasyonun 2024 yılına sürüklenebileceğine dair vurgulamalar yapan Bingöl, bu durumun çeşitli vergi, harç ve cezalarda da artışa neden olacağını belirtti. Örneğin, pasaport harçları gibi bazı kalemlerdeki artış, vatandaşların bu hizmetlere erişimini daha da zorlaştıracak.