Sakın sonra öderim demeyin! Sadece 2 gününüz kaldı: Ödemeyenlere büyük ceza var

Türkiye genelinde milyonlarca araç sahibi için sınırlı zaman kaldı. O tarihten önce ödemeleri yapmayanlar yandı...

Sakın sonra öderim demeyin! Sadece 2 gününüz kaldı: Ödemeyenlere büyük ceza var

GERİ SAYIM BAŞLADI!

Bu haber Türkiye genelinde milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Ek MTV ödemelerinde süreç devam ederken araç sahipleri için geri sayım başladı. Ek MTV lerin ikinci taksitlerinin son ödeme tarihine sayılı günler kaldı. Eğer 30 Kasım a kadar araçların ek MTV sini ödemeyen araç sahiplerini sıkıntılı günler bekliyor.

araç

30 Kasım'a kadar ek MTV ödemelerini yapmayan araç sahiplerini cezalar bekliyor. Ek MTV lerini ödemeyenler araçlarını satmak istediklerinde satamayacak trafikten de çekemeyecekler. İşte bu tarz bir ceza ile karşılaşmamak için ödemelerin 30 Kasım a kadar yapılması gerekiyor.

Bu yıla özel olarak MTV ödemeleri iki kez yapılmıştı. Bu ek MTV lerin de ikinci taksidinin ödemesinin son gününe az bir vakit kaldı. İlk taksidi ödeyen vatandaşların ikinci taksitleri de zamanında ödemek durumundalar. Aracını satmak isteyenler ya da hurdaya ayırmak isteyenler trafikten çekmek isteyenler ya da aracını yurt dışına çıkarmak isteyenler bu son ödeme tarihini kaçırmamaları durumunda bu işlemlerini gerçekleştiremeyecekler.

Motorlu Taşıtlar Vergisini ödeyemeyenler bu cezayı almamak için gerekli ödemeleri zamanında yapmaları gerekiyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILICAK?

Ek MTV ve emlak vergisi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Ya da alnlaşmalı bankalar aracılığı ile kredi kartı ya da banka kartıyla ya da banka şubelerine giredek ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunların dışında vergi dairesinden ya da PTT şubesinden de ödemeler kabul edilebiliyor.