Rekor Zam ile Çalışanlara Müjde! Maaşlar %40 Arttı, Mutabakat Sağlandı!

Rekor Zam ile Çalışanlara Müjde! Maaşlar %40 Arttı, Mutabakat Sağlandı!

Rekor Zam ile Çalışanlara Müjde! Maaşlar %40 Arttı, Mutabakat Sağlandı!

Son dönemde maaş zammı beklentisi içinde olan milyonlarca memur için beklenen müjde geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yakın bir tarihte yapılacak olan maaş artışlarını duyurarak memurları sevindirdi. Maaş artışlarının detayları ve belediyelerin bu konudaki açıklamaları, toplu iş sözleşmeleriyle birlikte kamuoyuna aktarıldı.

Toplu İş Sözleşmesi İle %40 Zam Kesinleşti

Eylül ayının sonlarına yaklaşırken, toplu iş sözleşmeleri çerçevesinde maaş zamlarına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Hizmet İş Sendikası ve Karayakup Belediyesi arasında imzalanan üç yıllık toplu iş sözleşmesi, belediye çalışanlarının maaşlarında %40'lık artışın önünü açtı.

Maaş Zammı İlk Altı Ayda Gelecek

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, toplu iş sözleşmesi hakkında yaptığı açıklamada, "Enflasyona karşı çalışanları korumayı amaçlayan bu anlaşmanın imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin sendikamız, belediyemiz ve tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

para44.jpg

Maaş zammının ilk altı ay içinde uygulanacak olması, belediye çalışanlarını memnun etti. Bu artışla birlikte, belediyede çalışanlar maaşlarında büyük bir yükselme yaşayacaklar.

Enflasyona Karşı İlk Adım

Maaş zammının %40'a çıkartılması, enflasyona karşı ilk adım olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan'ın bu konuda gösterdiği duyarlılık ve işbirliği, çalışanları koruma amacını taşıyan bu toplu iş sözleşmesinin hayata geçmesini sağladı. Buna ek olarak, memur maaşlarında yapılacak olan yaklaşık %50'lik artışın da yakın zamanda müjdesi verilmişti.