PTT'ye başvuran elektrik faturası ödemiyor! O tarihten önce fatura destek paranızı alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Elektrik faturasını ödeyemeyenler için destek ödemeleri başladı. İşte ayrıntılar...

PTT'ye başvuran elektrik faturası ödemiyor! O tarihten önce fatura destek paranızı alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri, Ekim ayı için başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla genişletilen ve uzatılan Aile Destek Programı kapsamında verilen bu destek ödemeleri, düşük gelirli ailelerin elektrik faturalarını ödemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Ekim ayı Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri PTT şubelerine yatırılmaya başlandı. Desteği almak isteyen vatandaşlar, kimlik kartları ve son elektrik faturaları ile PTT şubelerine başvurabilecek.

elektrik fatura ödeme desteği

Destek miktarı, hanedeki kişi sayısına ve aylık elektrik tüketimine göre değişiyor. 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh elektrik tüketimi için 130,09 TL, 3 kişilik hanelere 100 kWh için 173,46 TL, 4 kişilik hanelere 125 kWh için 216,82 TL ve 5 kişiden fazla hanelere 150 kWh için 260,19 TL destek ödeniyor.

Bakanlık, desteklerin zamanında ödenmesi sayesinde ailelerin elektrik faturalarını vadesi içinde ödeyebilmesini sağlamayı hedeflediğini belirtti. Vatandaşlar, Ekim ayı destek ödemelerini PTT şubelerinden almaya başladı. Desteğin, alışveriş ve fatura ödemelerine destek olması bekleniyor.