PTT'den Gelen Müjde: 15-16-17 ve 18 Ağustos'ta 5098 TL Hesaplarınıza Yatırılacak!

Evde Bakım Maaşı Haberi: Ağustos'ta 5098 TL ödeme müjdesi! Dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine yönelik Aile Bakanlığı desteği devam ediyor.

PTT'den Gelen Müjde: 15-16-17 ve 18 Ağustos'ta 5098 TL Hesaplarınıza Yatırılacak!

Ağustos ayının gelişiyle birlikte, vatandaşlar için müjdeli bir haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, PTT üzerinden yapılacak olan ödeme ile ilgili detaylar da aktarıldı. İşte detaylar:

Evde Bakım Maaşı: 5098 TL Ödeme Detayları

Ağustos ayı, dar gelirli, ihtiyaç sahibi, engelli yaşlı, ve hasta vatandaşlar için birçok ödemenin yapıldığı bir dönem olarak öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda evde bakıma muhtaç bireylerin yakınlarına yönelik sağladığı ödeme desteğini artırmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, 15, 16, 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde 18 yaş üstü vatandaşlara toplamda 5098 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Bu ödemeler, tam 12 ay süresince devam edecek.

Başvurular Yeniden Aktif!

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar için başvuru süreci yeniden aktif hale getirildi. Başvuruların nasıl yapılacağı konusundaki detaylar, resmi kurumlar tarafından sağlanacak. Bu ödemeden kimlerin yararlanabileceği, başvuru koşulları ve detaylar resmi kaynaklardan edinilebilecek.

para12.jpg

Evde Bakım Maaşı Hangi Durumlarda Alınabilir?

Ağustos ayında evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların dikkate alması gereken bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullar, evde bakım maaşı alabilme hakkını etkileyen önemli faktörlerdir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Engelli ya da bakıma muhtaç kişinin sağlık raporu
  • Hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması

Bu koşullara uygun olan vatandaşlar, belirlenen süre boyunca düzenli olarak evde bakım maaşı ödemesi alabilirler.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre gerçekleştirilecektir. Ödemeler, her ayın 15'i ile 31'i arasında PTT veya Ziraat Bankası üzerinden yapılacaktır. 2023 Ağustos ayı evde bakım maaşı ödemeleri de 15 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Bakanlık, her ayın başında ödeme yapan illeri belirleyecek ve hak sahiplerinin ödemeleri bu doğrultuda gerçekleşecektir.