PTT dar gelirliye yardım yağdıracak! 1250 TL'lik yardım başvurana 1 yıl verilecek

Sosyal yardım hizmeti veren kurumların başında gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdilerde milyonlarca ihtiyaç sahibini etkileyen nakdi yardımların detaylarını paylaştı.

PTT dar gelirliye yardım yağdıracak! 1250 TL'lik yardım başvurana 1 yıl verilecek

Birçok devlet kurumu, PTT şubeleri aracılığıyla sosyal destek sağlamaktadır. Bu konuda duyuru yapan kurumlardan birisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'dır. Bakanlık tarafından yapılan bir açıklamada ilgili şartları taşıyan tüm vatandaşlara her ildeki PTT şubeleri aracılığıyla ücretsiz ödeme hizmeti vereceğini duyurdu.

50'den fazla sosyal yardım modeliyle milyonlarca dezavantajlı gruba nakdi ve ayni yardım sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçen yıl başlatılan aile yardım programlarının bu yıl da devam ettiğini söyledi. Bakanlık, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara aylık hane gelirine göre farklı miktarlarda ve detaylı olarak ilgili hizmetleri dışarıdan temin edeceğini açıkladı.

Bakanlıktan 12 ay düzenli ödeme hizmeti!

PTT dar gelirliye yardım yağdıracak! 1250 TL'lik yardım başvurana 1 yıl verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye yardım etmek için sağlık, eğitim, barınma ve gıda gibi birçok alanda sosyal yardım modelleri oluşturmuştur ancak aile yardım programlarının detaylarına ücretsiz 2022'den itibaren erişim sağlanacağını bildirmişti. Bakanlık, ilgili destek modelinin hanelerin ortalama aylık gelirlerine göre farklı düzeylerde uygulanacağını belirterek, 12 ayda verilecek destek miktarlarını şöyle sıraladı:

Aylık ortalama geliri 450 TL'nin altında olan haneler: 1.250 TL

Aylık ortalama geliri 450 ile 911,15 TL arasında olan haneler: 1.100 TL

Aylık ortalama geliri 911,15 ile 1.372,30 TL arasında olan haneler: 950 TL

Aylık ortalama geliri 1.372,30 ile 1.833,45 TL arasında olan haneler: 850 TL

Bakanlığın Aile Yardım Programına nasıl ulaşabilirim?

Bakanlık tarafından oluşturulan Aile Yardım Programı kapsamında 12 ayda 1.250 TL'ye varan ödeme hizmetinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin e-devlet sisteminden başvuru yapması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, aylık ödemelerini PTT şubeleri aracılığıyla çekebilirler.