Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'daki büyük depremle ilgili görüşlerini paylaştı! Görür'ün açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür, bilim akademisi üyesi ve yer bilimci olarak büyük İstanbul depremi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş depremiyle tanıdığımız bu değerli bilim insanı, son açıklamalarında İstanbul'da beklenen deprem hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'daki büyük depremle ilgili görüşlerini paylaştı! Görür'ün açıklamaları...

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi, uzmanların gözlerini büyük İstanbul depremine çevirmesine neden oldu. Kahramanmaraş depreminin yıkıcı etkisi, İstanbul'daki potansiyel depremin daha da büyük olabileceği yönündeki açıklamalarla halkı endişelendirdi. Uzmanlar, İstanbul depremiyle ilgili uyarılarda bulunurken, alınması gereken tedbirler konusunda da açıklamalar yapmaktadır. Son olarak Naci Görür'den gelen yeni bir açıklama, İstanbul halkını ve yetkilileri bir kez daha uyarmaktadır. İşte ayrıntılar...

Naci Görür'den İstanbul Depremi Hakkında Açıklamalar

Naci Görür, İstanbul depremiyle ilgili son açıklamalarında, "Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolu kırılmaya başlayacak. Minimum 7.2 ile 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Naci Görür, büyük İstanbul depremi konusunda halkı ve yetkilileri uyararak, depremin yıkıcı etkisine dikkat çekti ve önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Naci Görür, açıklamalarında Marmara ve Bursa'daki depremlere de dikkat çekerek, ülkemizin depreme hazırlıklı bir ülke olmadığını ifade etti. Kütüphanelerin deprem raporlarıyla dolu olduğunu belirtirken, alınan önlemlerin ise yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür'ün Açıklamaları

Prof. Dr. Naci Görür, geçmişteki depremlere dikkat çekerek, "1999 depreminin geleceği 70'li yıllardan belliydi. Ancak uyarılarımızı ne halkımız ne yerel yönetimler ne de merkezi hükümet duydu." dedi. İstanbul depremi için alınacak önlemlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Görür, toplumun depreme karşı bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ depremiyle ilgili de uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, "Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu kimse bir şey yapmadı. Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolu kırılmaya başlayacak. Minimum 7.2 ile 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları, İstanbul halkının ve yetkililerin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. İstanbul'da yaşayan herkesin deprem bilinciyle hareket etmesi ve güvenli bir gelecek için önlem almaya yönelik adımlar atması büyük önem taşımaktadır.