Parasını cüzdanda değil o bankada tutan zengin olacak! Böyle faiz oranı görülmedi

Merkez Bankası faiz kararını arttırdı! İşte ayrıntılar...

Parasını cüzdanda değil o bankada tutan zengin olacak! Böyle faiz oranı görülmedi

Türkiye, 2023 Genel Seçimlerinin ardından ekonomik dalgalanmalarla karşı karşıya kaldı. Merkez Bankası, bu belirsizlik ortamında ekonomik istikrarı sağlamak amacıyla politika faizinde önemli bir artışa gitti. Seçim öncesinde faiz oranlarının kontrol altında tutulduğu ancak seçim sonrasında vitesin yükseltildiği belirtiliyor.

2018 yılında politika faizini yüzde 24'e kadar çıkaran Merkez Bankası, bu yılki seçim öncesinde bu sınırı aşmamıştı. Ancak seçim sonrasında, yeni ekonomi yönetimi tarafından alınan kararlarla politika faizi art arda yüksek oranlarda yüzde 40'a kadar çıktı. Bu kararın finans sektörüne etkisi ise hemen kendini gösterdi.

tcmb faiz

Merkez Bankası'nın faiz artış kararının ardından özel bankalar, faiz oranlarını hızla yükseltti. Mevduat hesaplarına uygulanan faizlerin artmasıyla birlikte, elinde birikmiş parası olan vatandaşlar, yatırım yapma konusunda bankalara yönlendiler.

Özellikle ING Bank, sunduğu çeşitli Hoş Geldin faizleriyle dikkat çekiyor. Banka, Turuncu hesap açan müşterilere 90 gün vadeyle yüzde 42 faiz oranı sunarak yatırımcılara çarpıcı bir getiri sağlıyor. 150 bin TL'lik bir yatırımın 90 gün sonundaki vade sonu tutarı ise 167 bin 746 TL olarak belirlenmiş durumda.