Öğrencilere Vergisiz Teknoloji Desteği Geliyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Tarihi Belirtti: Hazırlıklar Başlasın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV canlı yayınında, üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar satışının müjdesini verdi.

Öğrencilere Vergisiz Teknoloji Desteği Geliyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Tarihi Belirtti: Hazırlıklar Başlasın!

Uraloğlu, gençlerin heyecanla beklediği bu düzenlemenin yakın bir zamanda tamamlanarak yıl sonundan önce uygulamaya geçeceğini belirtti. Ayrıca, çalışmanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da bu çalışmaya destek verdiğini ifade etti.

10 GB Ücretsiz İnternet de Yanında!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz telefon ve bilgisayar düzenlemesiyle birlikte öğrencilere 10 GB ücretsiz internet kullanımının da sağlanacağını belirtti. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı olarak üniversite öğrencilerine hitap edeceklerini ve bu öğrencilerin sayılarını ve operatörlerle sağlanacak teklifleri Cumhurbaşkanına arz edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanının da bu açıklamayı kısa bir sürede yapacağını vurguladı.

Düzenleme Hızla Tamamlanıyor!

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar düzenlemesi öncelikli olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise bu sürece altyapı ve kayıt desteği sağlıyor. Hangi parasal limitteki cihazların bu düzenleme kapsamında olacağıyla ilgili çalışmanın hızla tamamlanacağını ve yıl sonuna gelmeden kamuoyuna duyurularak başlatılacağını belirtti.