Öğrencilere devletten cep harçlığı! 1 yıl boyunca 1250 TL IBAN numaralarına yatırılacak

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden karşılıksız burs desteği müjdesi geldi. Öğrencilere verilen bu destek, her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek. Tüm detaylar haberimizde...

Öğrencilere devletten cep harçlığı! 1 yıl boyunca 1250 TL IBAN numaralarına yatırılacak

Yeni eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken, karşılıksız burs fırsatları gündeme geldi. Devlet kurumundan beklenen müjde geldi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sunulacak olan burs destekleri hakkında detaylar paylaşıldı.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

1

2023-2024 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, öğrenciler ve aileleri hazırlıklarını hızlandırdı. Yeni dönemde eksiksiz bir başlangıç yapmak isteyen öğrenciler, burs olanaklarını da sorgulamaya başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere burs desteği sağlayacağını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan bu kamu kurumu, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyelerindeki öğrencilere karşılıksız nakit destek sunuyor. Ancak bu yılki burs miktarı henüz açıklanmadı.

Geçtiğimiz yıllarda ortaöğretim öğrencilerine aylık 500 TL, yükseköğrenim öğrencilerine ise aylık bin 250 TL burs veren Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bu yılki burs miktarının ne olacağı henüz net değil.

İhtiyaç sahibi öğrencileri hedefleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları, geçtiğimiz yıllarda kasım ayında alınmıştı. Ortaöğrenim öğrencileri için başvurular 7-20 Kasım, yükseköğrenim öğrencileri için ise 21-30 Kasım tarihleri arasında kabul edilmişti. Bu yıl da benzer bir tarih aralığında burs başvurularının alınacağı tahmin ediliyor.