Öğrenciler yol masrafını unutun! Bakanlık 750 TL yol parası veriyor: Tek yapmanız gereken...

Öğrencileri rahatlatacak yardım geliyor! Bakanlık müjdeyi duyurdu! Detaylar haberimizde.

Öğrenciler yol masrafını unutun! Bakanlık 750 TL yol parası veriyor: Tek yapmanız gereken...

Bakanlık karşılık beklemeden 750 liralık ulaşım yardımı yapacağını açıkladı. Kimler başvuru yapabilir? Başvuru detayları neler? Tüm detaylar için haberimizi okuyabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERE YOL YARDIMI

Sosyal yardım modeliyle toplumun tüm bireylerine ulaşma hedefi doğrultusunda eğitim alanında öğrencilere yönelik bu destek, hem öğrencilere hem de ailelere refah getirecek bir yardım olarak değerlendiriliyor. Öğrencilere yönelik önemli bir hareketlilik destek programı 2023-2024 döneminde hayata geçirilecek. 400.000 öğrenciye ulaşım yardımı sağlanacak programda, bu amaçla bütçeden 300 milyon TL kaynak ayrılacağı açıklandı. Öğrencilere, öğrenci başına toplam 750 liraya kadar senede iki kez ulaşım (gidiş-dönüş) gideri sağlanır.

Öğrencilere Yol Yardımı

Bu destek, şehir dışında eğitim gören tüm öğrencilere sağlanmaktadır. Bu ulaşım yardım programından yararlanmak isteyen öğrencilerin çeşitli gereksinimleri bulunmaktadır. Öncelikle öğrencinin ailesinin farklı şehirlerde yaşaması gerekmektedir. Ayrıca bu programdan yararlanacak öğrencilerin 25 yaşının altında olması ve T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir. Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim öğrencileri bu destekten yararlanamaz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal desteğe ihtiyacı olan ailelerin öğrencilerine ulaşım yardımı yapılacağını açıkladı. Bu program sayesinde bugüne kadar 58.000'den fazla öğrenciye ulaşım yardımı yapıldığı belirtiliyor.