Milyonlarca öğrenciye 2000-6000 TL para yatırılacak! Kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile bitenlere tarih verildi

KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman yatacak? Zamlı burs ücretleri ne kadar? Zamlı burslar ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca öğrenciye 2000-6000 TL para yatırılacak! Kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile bitenlere tarih verildi

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin merakla beklediği Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) gelen burs ve kredi ödemeleri sonunda gerçekleşti. KYK tarafından yapılan açıklamaya göre, ödemeler öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre farklı tarihlerde hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Buna göre, TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olan öğrenciler için 28 Kasım, 4 ve 6 olanlar için 29 Kasım, 8 olanlar için ise 30 Kasım tarihlerinde ödemeler gerçekleştirilecek. KYK, bu planlamanın ödemelerin düzenli ve sorunsuz şekilde dağıtılmasını sağlamak amacıyla yapıldığını açıkladı.

kyk kredileri ödendi mi

KYK bursları ve kredileri sayesinde öğrenciler eğitim giderlerini karşılayabilecekler. Özellikle yeni kayıt yapan öğrenciler için bu destek eğitim hayatlarının başlangıcında büyük kolaylık anlamına geliyor. Ödemelerle kitap, kırtasiye, barınma gibi giderler karşılanacak. Böylece ekonomik yetersizliklerden dolayı eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrenci sayısının azalması hedefleniyor.

Türkiye'de eğitime verilen bu mali desteklerin, öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri ve fırsat eşitliğinin artırılmasında önemli rol oynadığı belirtiliyor.