Milyonlarca kişi etkilenecek! Her ay öğrenciler 250 TL, siviller 450 TL ödeyecek

Malatya'da toplu taşımaya şok indirim geldi! İşte yeni tarife...

Milyonlarca kişi etkilenecek! Her ay öğrenciler 250 TL, siviller 450 TL ödeyecek

Malatya, toplu taşıma ücretlerinde gerçekleşen değişikliklerle gündeme geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, toplu taşıma ücretlerinin güncellendiği ve yeni tarifelerin yürürlüğe girdiği duyuruldu.

malatya toplu taşıma

Buna göre, sivil kart sahipleri bundan böyle 450 TL karşılığında 30 günlük toplu taşıma hizmetinden faydalanabilecekler. Eski fiyat olan 500 TL'ye göre yapılan bu indirim, vatandaşların cebini rahatlatacak. Öğrenciler ise 250 TL ödeyerek aynı hizmetten yararlanabilecekler. Öğrenci kartı ücreti de 300 TL'den 250 TL'ye düşürüldü.

Toplu taşıma araçlarında biniş ücretlerinde de değişiklikler meydana geldi. Tam kart ücreti 10 TL olarak belirlenirken, öğrenciler için bu fiyat 7 TL olarak uygulanacak. Aktarmalı biniş ücretleri ise tam kart sahipleri için 4 TL, öğrenciler için ise 3 TL olarak güncellendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, yapılan bu düzenlemenin daha ekonomik ve erişilebilir bir toplu taşıma hizmeti sunmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, indirimli abonman kartlarıyla özellikle öğrencilerin daha uygun fiyatlarla seyahat edebileceği vurgulandı.

Yeni tarifeler 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu değişikliklerin binlerce vatandaşı etkileyeceği düşünülüyor. Malatyalılar, güncellenen toplu taşıma ücretleriyle şehir içi hareketliliklerini sürdürecekler.