Meteoroloji Tahminleri: Bazı Bölgeler Yanarken, 3 Şehirde Sağanak Yağış Geliyor.. İşte o şehirler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bu hafta da etkisini sürdüreceğini açıkladı. Özellikle Kars, Ardahan ve Erzurum'da sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ancak vatandaşlar, yüksek sıcaklıklarla başa çıkmak için bazı önemli adımlar atabilirler.

Meteoroloji Tahminleri: Bazı Bölgeler Yanarken, 3 Şehirde Sağanak Yağış Geliyor.. İşte o şehirler.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının bugün ve salı günü biraz azalacağı, ancak çarşamba gününden itibaren tekrar artacağı belirtildi. Bu nedenle, sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olmak önemlidir.

Yer Yer Kuvvetli Sağanak Yağışlar

Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin, Sivas, Yozgat ve Çankırı illeri ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Rüzgar Hissedilir Derecede Artacak

Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte rüzgar da kendini hissettirecek. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde rüzgar hafif ve ara sıra orta kuvvette eserken, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneybatısında yer yer kuvvetli bir rüzgar bekleniyor.

Dikkatli ve Tedbirli Olunmalı

Öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu durum ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Vatandaşların bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.