Memur ve Emekli Toplu Sözleşmeleri İçin Yeni Takvim Belirlendi!

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren Toplu Sözleşme Takvimi belli oldu. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı ile ilgili açıklamada bulunarak takvimin belirlendiğini duyurdu.

Memur ve Emekli Toplu Sözleşmeleri İçin Yeni Takvim Belirlendi!

Ali Yalçın, "Bugün başlayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 6 milyondan fazla kamu görevlisi ve emeklisini, aileleri ile birlikte 25 milyonu etkileyecek ve dolaylı olarak 85 milyonu etkileyecek. Çalışma Takvimini Kamu İşveren Heyeti Başkanı ile kararlaştırdık." şeklinde duyuruda bulundu.

Toplu Sözleşme Takvimi

İşte 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin takvimi:

2-5 Ağustos: Hizmet Kolları Ön Müzakeresi

7-8 Ağustos: Genele İlişkin Ön Müzakere

9-12 Ağustos: Hizmet Kolları Müzakeresi

14 Ağustos: Kamu İşveren Heyetinin Teklifini Açıklaması

15 Ağustos: Genele İlişkin Müzakere

17 Ağustos: Kamu İşveren Heyetinin İkinci Teklifini Vermesi

18-21 Ağustos: Müzakerelerin Yürütülmesi

22 Ağustos: Toplu Sözleşme Müzakerelerinin Sona Ermesi

23-25 Ağustos: Hakem Kurulu Başvuru Süreci

26-31 Ağustos: Hakem Kurulu Değerlendirmesi

Bu takvimde yer alan görüşmeler, memurların ve emeklilerin maaş ve sosyal haklarının belirlenmesi açısından önemli bir rol oynayacak. Kamu çalışanları ve emekliler için adil ve dengeli bir sözleşme süreci hedeflenerek, ülke ekonomisinin ve kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği göz önünde bulundurulacaktır.

Tüm tarafların uzlaşı ve anlayış içinde olması, ülkenin kalkınma ve refah seviyesine olumlu katkı sağlayacaktır. Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda alınacak kararlar, çalışanların ve emeklilerin yaşam standartlarına doğrudan etki edeceği için büyük bir önem taşımaktadır.