Market Poşetlere zam geldi, yeni fiyatı açıklandı!

Marketlerde ücretli olarak satılan poşet fiyatlarına zam geldi. 3 yıldır zam gelmeyen poşetler için zam kararı alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından fiyatı belirlenen poşetler için geçen yıl zam gelmesine rağmen 25 kuruş uygulaması devam ediyordu.

Market Poşetlere zam geldi, yeni fiyatı açıklandı!

Uygulandığı günden bu döneme kadar 25 kuruş ücret alınan poşetler için, satıcılar da "Geri Kazanım Katılım Payı Tutarı" adı altında poşet adedi kadar devlete ödeme yapıyor. Bu nedenle, marketler poşetleri zararına satıyorlar.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre plastik alışveriş torbaları adet fiyatı 38,50 kuruşa yükseldi. Çevreyi plastikten korumak adına başlatılan poşetlerden de para alınması uygulaması, 1 Ocak 2019 tarihinden beri ülkemizde devam etmekte.

Poşetlerin ücretli hale getirilmesi, doğanın ve çevrenin korunması açısından oldukça önemli bir adımdır. Plastik poşetler, doğada uzun yıllar çözünmeden kalabilmekte ve çevreye büyük zararlar vermektedir. Bu nedenle, poşetlerin ücretli olması, tüketici bilincini artırarak çevreye duyarlılık göstermeye teşvik etmektedir.