Maaşlara Yapılan Zam Hayal Kırıklığı Yarattı! Maaşlar Eritilmeye Devam Ediyor

Bugün emekli ve memur maaşları açıklaması yapıldı. Yapılan zam sonrasında derin bir nefes almak isteyen vatandaşın umudu kursağında kaldı.

Maaşlara Yapılan Zam Hayal Kırıklığı Yarattı! Maaşlar Eritilmeye Devam Ediyor

Son zamanlarda dolar kurunun yükselmesi ve enflasyon rakamlarının gitgide artması, maaşlara yapılan zamlara bile sevinç getirmiyor. Her ürüne yapılan zamlar, vatandaşın cebini adeta eritiyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sigara ve akaryakıt zamlarının ardından bugün de bir ürüne yüzde 25-30 aralığında zam yapıldığı duyuruldu. Alkol fiyatları güncellendi. Peki, zamlı alkol fiyatları ne kadar?

Güncel Alkol Fiyatları

Geçtiğimiz gün en çok zamlanan ürünler arasında sigara ve akaryakıt fiyatları yer alıyordu. Ürünlere yapılan zamlar devam ederken, alkol fiyatlarına ilişkin bir zam haberi daha geldi. Votka, viski, cin ve tekila fiyatlarına zam yapıldı. Peki, viski fiyatları, votka fiyatları, cin fiyatları, tekila fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından son dakika zam haberiyle ilgili açıklama yaptı. Bazı alkollü içeceklere zam yapıldığını duyurdu. Aybaş, Perno Ricard içki grubuna ait votka, viski, cin ve tekila ürünlerine yüzde 25 zam yapıldığını belirtti. Ayrıca, Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, KT&G sigara grubuna 5 liralık zam yapıldığını ifade etti. Bu zamlar ise dün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Viski ve Konyak Fiyatları

Geçtiğimiz yıllarda senede bir kez zamlanan sigara ve alkol fiyatlarına ÖTV zammı bu yıl itibarıyla yılda 2 kez uygulanmaya başlandı. Üretim maliyetinin enflasyon sebebiyle altında kalmaması nedeniyle böyle bir uygulamaya geçildiği belirtildi. Tekel BayilerYardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zamlanan alkol fiyatlarıyla ilgili güncel fiyatları yayınladı. Buna göre, 100 cl'lik viski fiyatının bin 200 liraya kadar çıktığı, 70 cl'lik bir konyağın fiyatının ise 6 bin 950 liraya yükseldi.

Günümüzde zam furyası devam ederken, vatandaşların cebi zarar görüyor. Bu durum ekonomik olarak da zorluk yaşanmasına neden oluyor. Ayrıca, bu durum vatandaşların yaşam kalitesini de düşürmektedir.

1.webp