Kur Korumalı Mevduat sisteminde son dakika! Merkez Bankası yeni kararını duyurdu

Merkez Bankası yeni kararını bildirdi: Kur Korumalı Mevduatlarla ilgili değişiklik yapıldı! Tüm detaylar haberimizde.

Kur Korumalı Mevduat sisteminde son dakika! Merkez Bankası yeni kararını duyurdu

Bu haber Kur Korumalı Mevduat kullanan herkesi ilgilendiriyor. Merkez Bankası değişiklikleri bildirdi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KUR KORUMALI MEVDUATLA İLGİLİ YENİ DEĞİŞİKLİK

Kur Korumalı Mevduat ile ilgili yeni kararlar Merkez Bankası tarafından bildirildi. Merkez Bankası tarafından bildirilen kararlara göre 3 aydan uzun süre kur korumasız TL mevduata geçişlerde mevduatlar 1.5 kat olarak hesaplanacak. Merkez Bankası daha önce yaptığı düzenlemeye göre banka bilançolarında uygulanan TL dönüşüm oran sınırı yüzde 60'lardan yüzde 57'ye düşürülmüştü. 

kkm ile ilgili yeni kararlar

Sonrasında TL ağırlığı zorunlu karşılıklı için aynı seviyeyi uyguladı ve oranı tutturamayan bankalara yüzde 10 olan menkul kıymet tesis oranını yüzde 5 oranına düşürdü. Merkez Bankası yeni kararını Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun liralaşma sözleriyle paylaştı ve şu sözleri söyledi; 'Kur korumasız TL mevduata teşvik geldi. Böylece TL mevduatın seveni ve pek sevilmeyeni ilan edildi. Kısa süre önce Merkez Bankası KKM ile liralaşma hikayesi anlatan eski başkanın dediklerini biliyoruz. Bu yazıyı ona yazdıranlar muhtemelen bugünkü talimatı yazanlarla aynı kişi.'