Kripto para piyasasında deprem! Böyle ceza ne görüldü ne duyuldu: Dünya tarihine geçti

Kripto para borsasından olan Binance'de piyasaları şaşırtan gelişmeler yaşanırken ABD'de açılan kara para ve dolandırıcılık soruşturmasında suçlamalar yapılarak milyar dolar ceza kesildiği duyuruldu.

Kripto para piyasasında deprem! Böyle ceza ne görüldü ne duyuldu: Dünya tarihine geçti

Kripto para piyasaları yakından takip edilirken ABD merkezli yürütülen kripto para soruşturmasında dikkat çeken haberler geldi. En büyük kripto para borsasında olan Binance için kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlatılırken Binance kurucusu ve CEO'su olan Changpeng Zhao'ya dair kara para aklama ve banka dolandırıcılığıyla soruşturma başlatıldı.

CEO Zhao, suçlamalara karşılık olarak açıklamalarda bulunarak kabul ederek istifa ettiğini duyurdu. ABD'de devam eden soruşturma üzerine davalar sona ererken 4 milyar dolar üzerinde ceza ödemesi isteğiyle davanın sonuçlanması bekleniyor. Soruşturmayla beraber 24 saat doldurmadan Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun suçlamaları kabul ettiği bilgisi kısa sürede yayıldı.

Binance

EN YÜKSEK PARA CEZASI

ABD Adalet Bakanlığı Binance'den soruşturmanın açıklığa kavuşması için 4 milyar dolar isteğinin iadesini talep ederken 4.3 milyar dolar ceza kabul edilerek yeni rekor kırıldığı kayıtlara geçti.