Krediyle uğraşmak istemeyene 400 bin TL destek! Tam 84 ay vade ile verilecek

Ziraat Bankası'ndan kredi kullanmak isteyenlere müjde.. Banka, faizsiz köye dönüş kredisinin dördüncü etabı için ilk kez başvuruları kabul etti.

Krediyle uğraşmak istemeyene 400 bin TL destek! Tam 84 ay vade ile verilecek

Bankalar artan faiz oranlarıyla vatandaşların ceplerini yakmaya devam ederken, halk kredi alma konusunda isteksiz hale geliyor. Kredi çekmek isteyenler yüksek faiz oranları nedeniyle kredi başvurularını ertelerken, dikkatler bankaların destek tedbirlerine odaklandı. Ziraat Bankası ise bu paketlerden birinin duyurusunu yaptı.

4. Etap Köye Dönüş Kredisinde Başvurular Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliği faaliyeti yürüten 100 (yüz) adet baş altı koyun varlığı durumuna sahip olan küçük ölçekli işletmelere destek verilmesi amaçlanarak, hayvancılık konusunun geliştirilmesi için uygulanacak 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi ile bununla ilgili finansmana yönelik bir protokol imzalanmıştır, ve 3 yıl süreyle de uzatılmıştır." ifadelerini kullanarak 400 bin TL tutarına kadar faizsiz olarak kredi verileceğini bildirdi.

Krediyle uğraşmak istemeyene 400 bin TL destek

Ziraat Bankası'ndan sıfır faizli kredi başvurusu şartları

Başvuru sırasında 18 yaşında veya daha büyük olmak;

Protokolün imzalandığı tarihte küçük ölçekli hayvancılıkla aktif olarak ilgilenen veya daha önce küçük ölçekli hayvancılıkla uğraşan;

Projeye katılacak yetiştiricilerin ilçe merkezleri ve köylerde yerleşik olması gerekmektedir. Barınaklar küçük ölçekli hayvancılığa uygun olmalı ve damızlık koyun ve yeni doğan yavruları barındırabilecek kapasitede olmalıdır.

Faaliyet gösterdiğiniz bölgenin çayırlarından hem uygulama sırasında hem de proje ömrü boyunca yararlanıyor olunması,

Yıllık yem ihtiyacınızın en az %50'sini karşılama potansiyeline sahip uygun tarlaların bulunması ve kiralanması,

Proje kapsamında edinilen hayvanlarla birlikte belirli cinse ait koyun sayısının en az 100 olması ve yatırım kredisi süresi boyunca proje çerçevesinde kullanılması gerekmektedir.

Proje çerçevesinde proje kapsamına giren cinsin dişi hayvan sayısı 100 hayvanın altına düşürülememektedir.