Altın fiyatlarında zelzele yaşanacak! İslam Memiş tarih ve rakam verdi: Almayan bin pişman

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı uyardı! İşte yatırımcıların dikkat etmesi gerekenler...

Altın fiyatlarında zelzele yaşanacak! İslam Memiş tarih ve rakam verdi: Almayan bin pişman

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni haftaya dair yaptığı piyasa analizinde, ABD Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin olası etkilerine dikkat çekti. Memiş, bu olayın küresel piyasaları ve ABD iç siyasetini önemli ölçüde etkileyebileceğini belirtti.

Memiş, Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanmasının kesin gibi göründüğünü ve bunun sonucunda küresel piyasalarda yeni bir sürecin başlayacağını ifade etti. Merkez bankalarının faiz politikaları, kripto para piyasası ve değerli metallerdeki fiyatlamaların yeniden şekilleneceğini öngördü.

islam memiş

BIST 100 endeksinin 11,064 puan seviyesinden kapanarak 11,000 puanın üzerinde kalmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Memiş, 10,900-11,500 puan aralığını takip edeceğini söyledi. Dolar/TL'nin 33,03, Euro/TL'nin ise 35,98 lira seviyesinden kapanmasının ardından, EUR/USD paritesinin yönünün bu hafta önemli olacağını vurguladı.

Memiş, ons altın fiyatlarının 2,411 dolar seviyesinden kapanarak 2,420 dolar direncini kıramadığını, bu durumun kar satışları gerektirebileceğini belirtti. Ancak Trump’a yönelik suikast girişiminin belirsizlik yaratabileceği konusunda uyardı. Gram altın yatırımcılarının ons altını takip etmeye devam edeceğini ifade eden Memiş, gram altın için 2,350-2,582 lira aralığını izlemeye alacağını açıkladı.

islam memiş

Gümüşte 30,79 dolardan kapanış yapan ons gümüş için 30,20-31,20 dolar bandını takip edeceğini belirten Memiş, Bitcoin’in 57,542 dolardan işlem gördüğünü ve geniş bantta dalgalanmalara devam edebileceğini aktardı. Yatırımcıların 52,000-62,000 dolar aralığını izlemeleri gerektiğini vurguladı.

İslam Memiş, bu hafta piyasalarda oluşabilecek dalgalanmalara karşı dikkatli olunmasını önerdi. Piyasalardaki belirsizlikler, yatırım stratejilerini belirlemede kritik bir rol oynayabilir.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.