Kredi Kartı Taksitli Harcamalara Yönelik Sürpriz Kısıtlama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartlarıyla yapılan taksitli harcamalara ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu.

Kredi Kartı Taksitli Harcamalara Yönelik Sürpriz Kısıtlama!

BDDK'nın bugünkü toplantısında, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliği'nin 26. maddesinin 7. fıkrası uyarınca, daha önce 11 Ocak 2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin, hava yolları, seyahat acenteleri ve yurt dışında konaklama ile ilgili harcamalarda artık uygulanmayacağı ve bu harcamalarda taksitlendirme yapılmayacağına karar verildi.

Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Alınan Tedbirler

BDDK'nın kamuoyuna duyurduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: "31 Temmuz 2023 tarihinde kurum internet sitemiz üzerinden kamuoyuna duyurulduğu üzere, finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik koordineli adımlar çerçevesinde, ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere kullandırılacak binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketicilerle yapılacak finansal kiralama işlemleri için risk ağırlıkları artırılmıştır."

Taksitli Harcamalara Sınırlama Getirildi

Ayrıca, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme sürelerinin, havayolları, seyahat acenteleri ve yurt dışında konaklama ile ilgili harcamalarda artık uygulanmayacağı ve bu tür harcamalarda taksitlendirme yapılmayacağına karar verilmiştir.

Kamuoyuna Duyurulur

BDDK'nın alınan yeni kararları kamuoyuna duyurulmuştur. Bu düzenlemelerin finansal istikrarın sağlanması adına atılan önemli adımlar olduğu belirtilmiştir.