Kış Kapıda! Meteoroloji Alarm Veriyor: Sıcak Günler Geride Kalabilir!

Türkiye'de Meteoroloji, sıcak havanın yerini soğuk hava ve yağışlara bırakacağını duyurdu. Prof. Dr. Orhan Şen uyarıyor: Kışlık giysileri hazırlayın, soğuklar kapıda!

Kış Kapıda! Meteoroloji Alarm Veriyor: Sıcak Günler Geride Kalabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde Pazar günü yağış beklenmiyor. Ancak Kuzeydoğu bölgelerinin parça parça ve yer yer bulutlu olacağı, bazı bölgelerin ise genellikle açık bir hava durumuna sahip olacağı belirtiliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, gelecek hafta için sıcaklık değerlerinde yaşanacak hızlı bir düşüşe dikkat çekiyor. Prof. Dr. Şen, kışlık kıyafetlerin hazırlanması gerektiğini söyleyerek vatandaşları yağışlara karşı uyarıyor.

Soğuk Hava Dengeleri Değiştiriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın çoğunlukla kuzey ve doğu yönlerden esmesi beklenirken, zaman zaman hafif, bazen de orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini açıklıyor. Bu döneme kadar yağış beklentisi olmasa da, orta Avrupa'dan gelen ve Sicilya, Yunanistan, Libya üzerinde etkili olacak alçak basınç alanının Türkiye'yi etkisi altına alarak yağışlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Batı Bölgeler Yağışlarla Karşı Karşıya

Prof. Dr. Şen, oluşacak alçak basınç nedeniyle batı bölgelerinde çarşamba günü yağışların başlayabileceğini bildiriyor. Gelecek haftadan itibaren batı bölgelerde sonbahar havasının hissedilmeye başlanacağını vurgulayan Şen, sıcaklıkların geçmiş haftalara göre 6 ila 7 derece düşeceğini açıklıyor. Soğuk hava ve yağışların artışına dikkat çeken uzman, insanlara kışlık mont ve kazaklarını hazırlamalarını öneriyor.