Kiranızın yarı fiyatına ev sahibi olun! Herkesi tapu sahibi yapacak kampanya başladı

Kiradan daha uyguna ödeme yaparak ev sahibi olma şansı doğdu. Milyonlarca vatandaşı sevindirecek haber geldi. İşte ayda sadece 6 bin TL ile tapunuzu alabilirsiniz.

Kiranızın yarı fiyatına ev sahibi olun! Herkesi tapu sahibi yapacak kampanya başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, evini yeniden yapılandırmak isteyenlerin aylık 6 bin lira ödeme yaparak kredilerden yararlanabileceği müjdesini verdi. Kendi evini inşa edenler için aylık 6.000 TL'lik geri ödeme imkanı sağlandı.

Bakan Özhaseki, katıldığı programda Yerinde Dönüşüm projesini açıklayarak tüm detayları paylaştı. Proje içerisinde 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi verilerek toplamda 1.5 milyon destek sağlanacağını açıkladı. Kredi bilgilerinde ise 2 yıl geri ödemesiz olurken faiz derdi ise olmayacak. Aylık 6.000 TL taksitlerle yapılacak ödemeler için kimlerin ve hangi bölgelerin yararlanabileceğini duyurdu.

aylık 6 bin TL

Yerinde dönüşüm projesinde, deprem bölgesi tarafından başlatılırken aha etütleri yapılacak, buna göre statik analizler yapılacak ve mühendislik üzerinde hesaplamalar yapılacak. İnşaat işlerinde mevzuata uygun olarak işlemler yapılırken evlerini dönüştürmek isteyenler ise 1.5 milyon TL ödemeden yararlanabilecek.