KDV zammı A'dan Z'ye her şeyi vurdu! İşte fiyatı zamlanan ürünler

%8’lik olan mal ve hizmet KDC dilimi ’a çıkarken, ’lik olan KDV dilimi de ’ye çıkacağı yürürlüğe girdi. İşte artan fiyat ürünleri sizlerle…

KDV zammı A'dan Z'ye her şeyi vurdu! İşte fiyatı zamlanan ürünler

Meclis’ten alınmış olan yeni vergi kararı çoğu ürüne fiyat olarak yansıdı. Geçmiş olduğumuz Cuma gününde alınan karar sayesinde mal ve hizmetlere uygulanan olan KDV %10’a çıkarıldı. Hijyen ürünlerindeki KDV ise %20’ye çıkarıldı. Benzin, tütün alkol ve benzeri ürünlerin KDV oranı %20 oldu.

kdv zammı

İçki ve Sigaraya Zam

ÖTV’ye gelen zammın ardından sigara ve içkiye KDC zammı da eklendi. Değişikliğin ardından sigaraların satış fiyatları üzerinden hesaplanmakta olan efektif KDV oranı %16,67’ye yükseldi. Bu da fiyat olarak 5 lira artış sundu. En düşük fiyatlı sigara 41 TL, en pahalı fiyatlı sigara ise 48 TL oldu.

Aynı zamanda rakı, votka, viski gibi alkollere de ÖTV zammının hemen ardından KDV zammı da eklendi.

Teknolojiye Büyük Zam

Seçimin ardından kurdaki artışla Apple Türkiye ürünleri 4 kere zam yapmış olsa bile bir kere daha KDV zammı yaptı. Bu sayede en pahalı iPhone modeli 87.457 TL’den satılmaya başlandı.

Akaryakıt Zammı

Dolar kurundaki hızlı artışla birlikte akaryakıt fiyatlarına da KDV zammı geldi. %20’ye yükselen KDV zammı benzin ve motorine sert çarptı. KDV’deki artışla birlikte benzinde 40 kuruş, motorinde 38 kuruş, LPG’de ise 15 kuruş zam meydana geldi.

kdv zammı

İstanbul’da benzinin litresi 26,65 TL, Ankara’da 27,13 TL, İzmir’de 27,16 TL fiyatlarına yükseldi. Motorinde ise İstanbul 25,20 TL, Ankara 25,67 TL, İzmir ise 25,79 TL’lik bir satışa ev sahipliği yaptı.

TOGG’a Bir Haftada İki Zam

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretilmekte olan elektrikli aracımıza bu hafta ikinci kez %27’lik KDV zammı eklendi.

5 Temmuz’da meydana gelen zamla birlikte 1 milyon 207 bin TL’ye yükselen TOGG T10X modeli, ikinci KDV zammı ile birlikte 1 milyon 227 bin 500 TL’ye yükseldi.

Aynı zamanda TOGG V2 RWD modeli ise gelen zamlarla birlikte 1 milyon 329 bin 500 TL’ye yükseldi.