Kapalı Çarşı İnsan Akınına Uğruyor, Acele Edin

Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıkladı ve bu karar piyasalarda dalgalanmalara neden oldu. Dolar kurunun baskılanması sonucunda altın fiyatları adeta fırladı. Gram altın yeni rekorlar kırarak yatırımcıların dikkatini çekiyor. Peki, bu dalgalanma döneminde en kazançlı yatırım hangisi? İşte tüm detaylar...

Kapalı Çarşı İnsan Akınına Uğruyor, Acele Edin

FED, enflasyonla mücadele kapsamında aldığı kararla faizleri 25 baz puan artırarak yüzde 5,25 ile 5,50 seviyelerine yükseltti. Bu kararla birlikte dolar kuru 2021 yılının ocak ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaştı. Uzmanlar, bu verilerin paylaşılmasıyla birlikte yıl sonu tahminlerini güncelledi.

Mehmet Ali Yıldırımtürk gibi uzmanlar, faiz kararının ardından dolara olan güvenin azaldığına dikkat çekiyor. Dış ülkelerdeki düşük dolar fiyatları sebebiyle Rusya ve Çin gibi ülkelerin kendi para birimlerine yönelmesi gözlemleniyor. Dolar kurundaki baskının azaldığına vurgu yaparak, doların değer kaybetmeye başladığını ifade ediyor.

Doların Yıl Sonu Tahmini

FED faiz kararının ardından uzmanlar, dolar ve euro tahminlerini açıkladı. Mehmet Ali Yıldırımtürk, yatırımcıların merakla beklediği tahminleri paylaştı. Günümüzde 27 TL seviyelerinde olan doların, ay sonuna doğru 28 - 28,5 TL seviyelerine yükseleceğini tahmin ederken, yıl sonu için ise 30 TL'ye kadar çıkabileceğini belirtiyor. Ancak bazı uzmanlara göre bu rakam 31 TL'yi bulabilir.

Yıldırımtürk, akaryakıt ve ÖTV zamları gibi etmenlerin önümüzdeki günlerde enflasyonun yeniden yükselişe geçeceğini düşünüyor. Bu durumda, yatırımcıların dövize olan ilgisinin kontrol altında kalacağını ancak altın için böyle bir durumun geçerli olmadığını belirtiyor. Altın fiyatlarında önemli yükselişler beklediğini ifade ediyor.

para-3.webp

En Çok Kazandıran Yatırım: Altın

Altın fiyatlarında yapılan tahminler, yatırımcıları sevindirecek gibi görünüyor. Günümüzde 1.700 TL civarında işlem gören altının, ilerleyen günlerde 1.750 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor. 2023 yılının sonuna doğru ise gram altının 2.200 TL seviyelerini görebileceği öngörülüyor. Tüm bu tahminlerle beraber, altın yatırımcılarının yüzü gülmeye devam ediyor.

Özetle, FED faiz kararı sonucunda doların değeri düşerken, altın yatırımcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında önemli yükselişler beklediğini belirtiyor. Bu nedenle, gelecekte en kazançlı yatırımlardan birinin altın olabileceği düşünülüyor. Yatırım yapmayı düşünenler için altın, güvenilir ve getirisi yüksek bir seçenek olarak öne çıkıyor.