Kadınlara düğün bayram ettirecek emeklilik müjdesi! Şartlar nihayet belli oldu: Her ay tıkır tıkır maaş alacaklar

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik maaşı almak bu kadar kolay! Tüm detaylar haberimizde.

Kadınlara düğün bayram ettirecek emeklilik müjdesi! Şartlar nihayet belli oldu: Her ay tıkır tıkır maaş alacaklar

Ev hanımlarına emeklilik kapısı tamamen açıldı! Bu şartları taşıyan herkes emekli olabilecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ

Ev hanımlarının ilerleyen yaşlarda maddi problem yaşamaması ve birçok haktan faydalanabilmesi için yeni bir emeklilik sistemi getiriliyor. Ev hanımları isteğe bağlı sigorta ödemesiyle emekli olacak ve sağlık hizmetleri, emeklilik ve sosyal haklardan faydalanabilecek. Yakın zamanda kurulması beklenen Aile ve Gençlik Bankası'yla birlikte ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

ev hanımlarının emeklilik şartları

 Sigorta priminin üçte biri mevcut asgari ücrete göre 1.430 TL olarak hesaplanıyor. Ev hanımları bu sistemle birlikte sağlık hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilecek. Bağ Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi sonrasında kısmi emeklilik için prim gün sayısı 4 bin 500 güne düşürülecek ve ev hanımları da bu fırsattan faydalanabilecek. Aynı zamanda ev hanımları çocuk sayısına göre prim günlerinde düşüş yapabilecek. Doğum borçlanması ile ilgili gelişmeler de sunulacak olan torba yasasında bulunacak. Torba yasa teklifinin yakın zamanda meclise sunulması ve sonrasında hayata geçirilmesi bekleniyor.