Kadınlara devletten destek yağmuru! Tek başvuru hakkınız var: 1000 TL yardım yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ASHB) tarafından yapılan bir açıklamada eşi vefat eden kadınlara yönelik hazırlanan bir düzenli nakit yardımı programının başlatıldığını duyuruldu. Program kapsamında yararlanıcılara aylık 1.000 TL, iki ayda bir ise 2.000 TL yardım yapılacak.

Kadınlara devletten destek yağmuru! Tek başvuru hakkınız var: 1000 TL yardım yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın (ASHB) hazırladığı bir program kapsamında eşi vefat eden kadınlara düzenli nakit yardımı yapılacağı bildirildi. Program kapsamında yararlanıcılara aylık 1.000 TL, iki ayda bir ise 2.000 TL yardım aktarılacak. Ödemeler PTT şubelerinden kabul edilmektedir.

Eşini kaybeden kadınlara yönelik destek sistemi nedir?

Eşi vefat eden kadınlar için hazırlanan yardım programı, ASSB sosyal yardım programı olarak bilinmektedir. Bu programın amacı eşini kaybeden kadınlara maddi destek sağlamaktır. Bu yardım programından yararlanabilmek için, kendisinin veya diğer eşinin evli olmaması koşuluyla, yasal olarak nikahlı son eşi halen resmi olarak evli iken kocasının ölmesi halinde kadının kurul tarafından belirlenen yoksul ve muhtaç sayılması gerekmektedir. Hane halkı yasal sosyal sigorta kapsamında değildir.

Eşini kaybeden kadınlara yönelik destek

Programa Nasıl Başvurulur?

Yardım programına başvurmak için bulunduğunuz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYD) ile iletişime geçebilir veya online başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvuru formunda istenen bilgilerin eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak sağlanması gerekmektedir. Başvuru formu için aşağıdaki belgeler gereklidir:

- Kimlik fotokopisi,

- Ölüm belgesinin veya sicil dairesinin kopyası,

- Adres beyanı,

- Banka hesap numarası,

- Gelir durumunu gösteren belgeler,

- Engelli raporu (Engel durumu varsa),

Yardım Programından Kimler Yararlanamaz?

Bu yardım programından yararlanabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları taşımayanlar bu destek programından yararlanamayacaktır. Bu koşullar şunlardır:

Eşi öldükten sonra yeniden evlenen kişiler,

Eşinin ölümünden önce eşinden resmen boşanmış olan kişiler,

Dini eşi vefat edenler,

Sosyal sigorta primi almaya hak kazanan vatandaşlar,

Bir suçtan hüküm giymiş ve hapsedilmiş kişiler,

Huzurevi sakinleri,

Evde bakım aylığı başvurusu kapsamında “engelli bir kişinin bakıcısı (bakıcısı) olarak” alıcılar.