İzmirlilere sabah şoku! Artık tanesi 10 TL'den satılacak

İstanbul'da ekmek ve simit fiyatlarına gelen zamdan sonra İzmir de zamlarla gündeme geldi. Fiyat artışının nedeni ise fırıncılar oldu. Belirlenen oranların üzerinde satış yaptıkları ortaya çıktı.

İzmirlilere sabah şoku! Artık tanesi 10 TL'den satılacak

İstanbul'da simit fiyatları ağustos ayı içerisinde %33'lük bir zam ile 7.5 liradan 10 liraya yükselmişken geçen üç ay içerisinde gayri resmi bir zam daha gördü. Şehirdeki birçok fırın simit fiyatını %20 artırarak ürünlerini 12 liradan satmaya başladı.

zam

İzmir'de Ekmeğe Gayri Resmi Zam

İzmir simit ve ekmeğine de gayrı resmi zam uygulandı. Egede Son Söz' den Ozan Ekiz' e göre odalar 200 gram ekmeğin fiyatını 7TL olarak belirledi ancak bazı fırıncılar bu karara uymayarak 10tl'den ekmek, 12tl'den gevrek satmaya başladı. 

Gevrek Fiyatları Da Yükseldi

Gevrek ekmek fiyatlarının yükselmesiyle bazı fırıncılar 12tl'ye gevrek satmaya başladı. İzmir'de Yılbaşı gecesinden sonra ekmek ve gevreğe resmi olarak zam gelmesi bekleniyor. 

Ekmek ve simit fiyatlarındaki artış pastanelerin aldığı kararlar ve şehirdeki gayri resmi zamlarla değişkenlik gösteriyor.  Yeni yıldan sonra resmi zamların yaşanabileceği İzmir'de de benzer bir eğilimin devam edeceği tahmin ediliyor. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

zam

Kararlara Uymayan Fırıncılar

Fırınlar Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası'nın aldığı kararla kentteki 200 gram ekmeğin fiyatı 7tl'ye düştü. Ancak İzmir Pide Gevrek Üreticileri Ticaret Odası 10tl'den gevrek satma kararı aldı. Şehir merkezindeki birçok pastanede 10tl'den satılan 200 gram ekmek sunulduğu söyleniyor.

Fiyat Artırmalarının Nedeni

Fiyat artışının nedeni ise fırından yiyecek satılacak yere ekmeğin 5,5 TL'ye mal olması dolayısıyla gerçek bir zamdan kaçınmak için ekmek satılacak yerin yüksek kira ve fatura masraflarıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

zam