İstanbul'u aniden ele geçiren şiddetli sağanak! (AKOM'dan önemli uyarı geldi)

İstanbul’da beklenen yağmur başladı. Gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerinde etkisini daha da artırdı. AKOM'dan yapılan uyarıda, sağanak yağışın pazartesi günü de etkisini sürdüreceği belirtildi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, köprü altlarına sığındı. Aşırı yağış nedeniyle Esenyurt ve Arnavutköy’de dere taştı. Taşan dere nedeniyle Esenyurt’ta bir istinat duvarı yıkıldı.

İstanbul'u aniden ele geçiren şiddetli sağanak! (AKOM'dan önemli uyarı geldi)

Sabah 05.00 sularında kentin kuzey kesimlerinde başlayan sağanak, Anadolu Yakası’nın tamamında etkili oldu.

Anadolu Yakası’ndaki Yağışlar

Yağışlar aralıklarla etkili oluyor.

Avrupa Yakası’nda Devam Ediyor

Yağışlar, Avrupa Yakası’nın kuzey kesimler ile kentin batısında etkisini sürdürüyor.

AKOM'dan Yeni Açıklama

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışla ilgili AKOM’dan açıklama yapıldı.

Açıklamada kuvvetli sağanak yağış nedeniyle İstanbul’a 20 ile 221 kilogram arası yağış düştüğü belirtildi. Yağışın bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Yağışlı hava pazartesi günü de etkisini sürdürecek. AKOM, İstanbulluları mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda da uyardı.

Yağış Miktarı

Dün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla süren sağanak yağış sonrası İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) açıklama geldi. Yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un farklı noktalarına 20 ile 221 kilogram arasında yağış düştüğü belirtildi.

Etkilenen Bölgeler

Arnavutköy, Başakşehir'de etkili olan yağıştan Çatalca, Silivri, Şile, Pendik ve Kadıköy ilçelerinin de etkilendiği aktarıldı.

Yağışlar Pazartesi Günü de Etkili Olacak

AKOM yağışların pazartesi günü de etkili olacağını belirterek, yağışlı hava nedeniyle bazı bölgelerin yer yer 100 kilogram üzerinde yağış alabileceği konusunda uyardı. AKOM İstanbulluları, dikkatli olmaları ve mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda da bilgilendirdi.

Esenyurt'ta İstinat Duvarı Çöktü

Sağanak yağışın etkili olduğu noktalardan biri de Esenyurt.

Şiddetli Yağışın Sonuçları

Esenyurt'ta şiddetli yağış nedeniyle dere taştı. Yeşilkent Mahallesi’nde taşan dere suları nedeniyle istinat duvarı çöktü.

yagmur.webp

Olay yerine belediye ekipleri sevk edildi.

Arnavutköy'de Dere Taştı

Arnavutköy’de ise sağanak yağış sonrası Arnavutköy Deresi taştı.

Trafikte Zor Anlar

Taşkın nedeniyle araçlar, trafikte ilerlemekte zorlandı. Kapanan yolu ve rögarları açmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Valilik Uyarmıştı

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbulluları uyarmıştı.

“İstanbul’da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.” diyen Vali Gül, yağışların sabah saatlerinden sonra etkisini artıracağını bildirmişti.

AKOM: Sel ve Dere Taşmasına Dikkat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada ise sel, dere taşması, su basması gibi olumsuzlulara karşı vatandaşların dikkatli olması istenmişti.