İstanbul'da Yurt, Kreş ve Tuvalet Ücretlerine İBB Tarafından Zam Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi zam kararını duyurdu! İBB'ye ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarına, Yuvamız İstanbul kreşlerine ve kentteki tuvalet ücretlerine zam geldi.

İstanbul'da Yurt, Kreş ve Tuvalet Ücretlerine İBB Tarafından Zam Yapıldı

İBB'ye ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarına, Yuvamız İstanbul kreşlerine ve kentteki tuvalet ücretlerine zam geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nın üçüncü oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Mecliste, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğünün 2023 yılı revize ücret tarifesi görüşüldü. Oy birliği ile alınan kararla İBB'ye ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarına, Yuvamız İstanbul kreşlerine ve kentteki tuvalet ücretlerine zam geldi.

İBB Yurtlarına Yüzde 36.84 Zam Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, yükseköğrenim öğrenci yurtlarındaki aylık 950 lira olan ücretin, yüzde 36,84 artışla 1300 lira olması kararlaştırdı.

Yuvamız İstanbul Kreşinin Ücreti de Arttı

Ayrıca, İBB'nin Yuvamız İstanbul kreşinin ücreti de yüzde 27,65 artışla 1200 liraya yükseltildi. Bu zam oranlarıyla birlikte, zamlar bu ay itibarıyla geçerli olacak.

Tuvalet Kullanımı 2 Lira Oldu

Revize teklifte, ayrıca kentteki tuvalet kullanım ücretinin 1 liradan 2 liraya çıkarılması talep edildi. Bu şekliyle oylanan madde, oy birliğiyle kabul edildi. Zamlar, bu ay itibarıyla geçerli olacak.