İstanbul'da toplu taşımaya büyük zam! Vatandaş her gün tomarla para ödeyecek

İBB'den toplu taşımaya gelen zam miktarı herkesi şok etti! İşte yeni fiyatlar...

İstanbul'da toplu taşımaya büyük zam! Vatandaş her gün tomarla para ödeyecek

İstanbul'un yoğun trafiğine alternatif olarak tercih edilen toplu taşıma, yeni bir gelişmeyle gündemde. Geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu taşıma zammı konusunda toplandı, ancak taraflar anlaşma sağlayamadığı için karar verilememişti. Ancak son gelen bilgilere göre, yarın yapılacak olan UKOME toplantısı öncesi tarafların zam oranında anlaştığı belirtiliyor.

istanbul toplu taşıma

27 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen UKOME toplantısında İBB, yüzde 57 oranında zam talebinde bulunurken, taksiciler yüzde 100 zam istemişti. Ancak bu teklifler, bakanlık temsilcileri tarafından fazla bulunarak yüzde 40 zam önerisi getirilmişti. Bu farklı görüşler nedeniyle zam kararı ağustos ayına ertelenmişti.

Gelen son haberlere göre, 8 Ağustos Salı günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek olan bir sonraki UKOME toplantısında tarafların yüzde 45 veya daha yüksek oranda zam konusunda uzlaştığı ifade ediliyor.

Eğer yüzde 45'lik zam oranı kabul edilirse, İstanbul'da toplu taşıma ücretlerinde çeşitli artışlar yaşanacak. Aylık abonman ücreti 777 TL'den bin 126 TL'ye yükselirken, öğrenci abonmanı ücreti 140 TL'den 203 TL'ye çıkacak. Tam bilet ücreti 9,90 TL'den 14,35 TL'ye, öğrenci bileti ücreti ise 4,83 TL'den 7 TL'ye yükselecek. Ayrıca taksi indi-bindi ücreti de 40 TL'den 58 TL'ye çıkacak.

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yapılacak bu olası zam kararının, şehirdeki ulaşım maliyetlerini ve vatandaşların günlük hayatını nasıl etkileyeceği yakından takip edilmeye devam edecek.