İstanbul'da İlçelere Göre Konut Fiyatları Belli Oldu! İşte En Pahalı Ve Ucuz İlçeler...

İstanbul’da konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçeler açıklandı. İstanbul'da ortalama konut fiyatı 4 milyon 677 bin liraya çıktı. En pahalı konut fiyatında Sarıyer zirvede. Konutta en düşük fiyatlı ilçe ise Esenyurt oldu.

İstanbul'da İlçelere Göre Konut Fiyatları Belli Oldu! İşte En Pahalı Ve Ucuz İlçeler...

Konut fiyatlarında Sarıyer en pahalı; Esenyurt ise en düşük fiyatlı ilçe oldu. İstanbul’da konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçeler açıklandı. Verileri İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabından paylaştı. O verilere göre İstanbul'da 1 yılda konut fiyatlarında yaşanan artış enflasyonun üstünde gerçekleşti. 1 yılda konut fiyatları ortalama yüzde 68 arttı. Fiyatların hızlı artışı satışları da olumsuz etkiledi. 2022 Ağustos'ta 18 bin 485 olan konut satışı 2023’te yüzde 6 düşüşle 17 bin 408'de kaldı.

Enflasyon Konut Satışını Vurdu! Sarıyer Pahalılıkta Birinci Sırada

Peki konutun en pahalı olduğu ilçeler nasıl sıralandı? İstanbul’da ortalama konut fiyatı ağustos ayında 4 milyon 677 bine çıktı. Ortalama konut fiyatının en yüksek olduğu ilçe tam 13 milyon 324 binlira ile Sarıyer zirvede. Sarıyer’i 9 milyon 200 bin lira ile Beykoz ve 9 milyon 155 binlik fiyatla Kadıköy takip ediyor. En düşük ilçe ise 2 milyon 155 bin lira ortalama konut fiyatı ile Esenyurt oldu. 27 ilçede ise konut satış fiyatı İstanbul ortalamasının altında kaldı.

27 İlçe 4 Milyon 677 Bin TL'nin Altında

Yetkililer geçen yıla göre daha az konut satışının gerçekleşmesinin sebebini de açıkladı. Ücretli maaş ve gelirlerinin, konut fiyatlarının artışından çok daha düşük oranda artması olduğuna dikkat çekti. Konut fiyatlarındaki artışın barınma krizine de yol açtığına vurgu yapıldı.