İslam Memiş'ten Müjde: Fiyatları Tavan Yapacak, Kuyumcular Kalabalıkla Dolacak!

Yaklaşan Pazartesi günü, Federal Rezerv'in (FED) faiz kararı ile altın piyasasında büyük bir hareketliliğe işaret ediyor. İslam Memiş, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak, FED kararı sonrasında altın fiyatlarının ikiye katlanacağı tahmininde bulunuyor. Memiş'e göre, bu durum altın piyasasında önemli değişikliklere yol açabilir. Ayrıca, yatırımcılara gelecekteki altın trendleri hakkında önemli bilgiler veriyor.

İslam Memiş'ten Müjde: Fiyatları Tavan Yapacak, Kuyumcular Kalabalıkla Dolacak!

Federal Rezerv'in (FED) faiz kararı sonrasında altın piyasasında beklenen hareketliliği değerlendiren İslam Memiş'e göre, FED'in bu toplantıda faiz artırımına gitmemesi beklenen bir durumdu. Gelecek ay ise son kez 25 baz puanlık faiz artırımına gidilerek 2023 yılı kapatılacak. 2024 yılında ise faiz indirimlerinin güçlü görülmediği ifade edildi. ABD'nin gelecek yılı yüksek faizle sürdürmeyi planladığı belirtildi.

Altın Fiyatlarının Geleceği

Memiş'e göre, altın fiyatlarında büyük sert inişler ve yükselişler beklenmiyor çünkü piyasalar bu faiz kararını önceden biliyordu ve pozisyonlarını almıştı. Ancak pandemi sonrasında yürütülen sıkı para politikaları ile altın üzerindeki baskının, faizlerin yükseltilmemesiyle bir miktar gevşeyeceği ifade edildi.

Eylül ayının ucuz altın için son günler olduğunu belirten Memiş, Ekim ayından itibaren altın fiyatlarında sert bir tırmanış beklediğini dile getirdi. Gram altının 1660 lira seviyesinde olduğu şu dönemde, altın fiyatlarının Ekim ayı itibarıyla yükselişe geçeceği tahmininde bulunuldu. Memiş, Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar beklediğini ve altın yatırımcıları için fırsat oluşumuna hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, 2024 yılında 2500 TL ve üzeri, 2025 yılında ise 3500 ve üzeri rakamların gram altında görülebileceği öngörüsünde bulunuldu.

altin.webp

Altının Değerini Etkileyen Faktörler

Altının değeri, piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, enflasyon, faiz oranları ve siyasi olaylar gibi faktörlerden etkilenmektedir. Dolayısıyla, altın fiyatlarının güncelliği yatırımcılar için kritik öneme sahiptir. Bugünün altın fiyatları, yatırımcılara mevcut piyasa durumu hakkında bilgi sağlamakta ve altın ticaretine yön vermektedir.

Güncel Altın Fiyatları (21 Eylül)

Gram Altın:

  • Alış: 1.687 TL
  • Satış: 1.687 TL

Çeyrek Altın:

  • Alış: 2.762 TL
  • Satış: 2.816 TL

Cumhuriyet Altını:

  • Alış: 11.046 TL
  • Satış: 11.219 TL

Ata Altını:

  • Alış: 11.268 TL
  • Satış: 11.549 TL

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR