İŞKUR'dan Bomba Açıklama: İşsizlere Yeni Destek Yolda! Maaşlar Garanti Altında!

İşsizlik Sigortası Fonu, vatandaşlara destek olmak ve maaş imkanı sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. İşsizlik Sigortası Programı (İŞKUR) tarafından yürütülen bu program, başvuru şartlarını karşılayan herkesi kapsayan işsizlik ödeneği fırsatını sunuyor. PTT şubelerine yapılan başvuruların artması bekleniyor.

İŞKUR'dan Bomba Açıklama: İşsizlere Yeni Destek Yolda! Maaşlar Garanti Altında!

Yeni düzenlemelerle birlikte İşsizlik Sigortası Programı, işsizlere yönelik çeşitli fırsatlar sunuyor. Talep edenlere belirli koşulları sağlayanlara maksimum 10 bin 731 TL işsizlik ödeneği sağlanacak. Başvuran kişilerin ilk kontrol etmeleri gereken kriter, ödedikleri prim gün sayısı olup ödemeler, minimum 6 aydan maksimum 10 aya kadar sürebilmektedir.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

İşsizlik ödeneği almak isteyenlerin İŞKUR tarafından belirlenen bazı şartları karşılamaları gerekiyor. İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, işsizlik maaşı alabilmek için başvuracak kişilerin şu şartları taşıması gerekiyor:

  • Kendi isteği dışında işini kaybetmek,
  • Hizmet akdi sona ermeden önce son 120 gün hizmet akdi sözleşmesine tabi olmak,
  • İş akdinin feshinden önceki son üç yılda en az 600 gün süreli işsizlik sigortası primini ödemiş olmak,
  • Hizmet akdi sona erdikten sonra 30 gün içerisinde İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortam üzerinden başvuru yapmak.

İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEME SÜRELERİ

Başvuru sahiplerine işsizlik maaşı ödemeleri başlıyor. Ödeme süresi, kişinin sigortalı olduğu gün sayısına göre değişiyor. Örneğin:

  • 600 gün sigortalı olan işsizlere 180 gün süreyle işsizlik ödeneği ödeniyor.
  • 900 gün sigortalı olan işsizlere 240 gün süreyle işsizlik ödeneği ödeniyor.
  • 1080 gün sigortalı olan işsizlere 300 gün süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.

Asgari ücretle çalışanlara ödenen tutar 5.325,07 TL iken, son dört ayda 15.000 TL maaş alanlara 5.954,46 TL ve son dört ayda 30.000 TL maaş alanlara 10.650,15 TL ödenmektedir.

İŞKUR’un bu adımı, işsiz vatandaşlara maddi destek sağlamanın yanı sıra ekonomik rahatlama sağlamayı amaçlıyor. Başvurular için PTT şubelerine büyük ilgi bekleniyor. İşsizlik ödeneği almak isteyen vatandaşlar, İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilir ve detaylı bilgilere ulaşabilirler.