İşçi Maaşlarına Yüzde 65 Artış ile En Düşük Maaş 25 Bin Liraya Yükseldi

Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan işçilere yüzde 65 zam yapıldığını ve böylelikle en düşük işçi maaşının 25 bin liraya çıktığını duyurdu.

İşçi Maaşlarına Yüzde 65 Artış ile En Düşük Maaş 25 Bin Liraya Yükseldi

Kamu sektöründe zam pazarlıkları sürerken, belediyelerde de işçiler ile yerel yönetimler arasında anlaşma yolları aranıyor.

Zam pazarlıkları devam ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden bir anlaşma haberi geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, işçilerine rekor bir zam yaparak en düşük maaşı 25 bin TL'ye yükseltti. Yapılan yüzde 65 oranındaki zam ile belediye çalışanlarına büyük bir destek sağlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İle İşçi Sendikası Arasında İmzalar Atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü ve Hizmet-İş Sendikası arasında 15 Haziran 2023 - 14 Haziran 2025 dönemini kapsayan kadrolu işçi personel toplu iş görüşmesi gerçekleştirildi ve devam eden görüşmeler sonuçlandı.

para5-001.jpg

En Düşük Maaş 25 Bin Lira Olarak Belirlendi

Toplu İş Sözleşme töreninde Büyükşehir Belediyesi adına imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, "İşçilerin günlük yevmiyeleri, sosyal hakları düzenlenerek mağdur edilmeleri önlendi ve enflasyona ezdirilmedi. Biz her zaman personellerimizin yanındayız. Biz büyük bir aileyiz." şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ'de çalışan kadrolu işçilerin maaşları yapılan imzalarla birlikte yüzde 65 oranında artırılarak en düşük 15 bin 167 liradan 25 bin liraya yükseltildi.