İş bulana devletten 4.471 TL cep harçlığı! Başvurmayan ödemeyi kaçıracak

Bakanlık yüzleri güldürmeye devam ediyor! Ödemeler 4 bin 471 TL'ye yükseldi! Tüm detaylar haberimizde.

İş bulana devletten 4.471 TL cep harçlığı! Başvurmayan ödemeyi kaçıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yüzleri güldürecek! İşe başlama yardımları yükseldi! Peki şartlar neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İŞE BAŞLAMA YARDIMLARI YÜKSELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre İŞKUR aracılığıyla verilen işe başlama destekleri bu sene 4 bin 471 TL olarak verilecek. Engellilik, yaşlılık, hastalık ya da bakım gibi sebepler dolayısıyla çalışamayan vatandaşlara destekler devam ediyor. 

işe başlama destekleri yükseltildi

İŞKUR mesleki eğitim, istihdam ve TYP programlarıyla istihdamların artmasını da sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı 2010 senesinden itibaren sosyal desteklerle işe yönlendirmelerin arttığını, geçtiğimiz sene İŞKUR'a yönlendirilen 140 bin 131 kişiye aylık olarak asgari ücretin yüzde 10'u oranında desteklerin verildiğini belirtti. Geçtiğimiz sene 2 bin 157 TL olarak verilen işe başlama destekleri bu sene 4 bin 471 TL'ye yükseltiliyor. Bu programla birlikte bir sene boyunca sigorta primleri de devlet tarafından karşılanıyor. İşe başlama destekleri 12 ay boyunca veriliyor.