İlk evini alacaklara 15 yıl vadeli 1.20 faizli konut fırsatı! Sadece bu kişiler yararlanabilecek

İlk kez ev sahibi olacaklara özel kampanya düzenlenirken kamu yetkililerinden açıklama geldi. Konutu yatırım aracı olmaktan çıkarılacağı bilgisi gelirken 1.20 faizli 15 yıl vadeli kampanya detayları açıklandı. İşte ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için tüm detaylar...

İlk evini alacaklara 15 yıl vadeli 1.20 faizli konut fırsatı! Sadece bu kişiler yararlanabilecek

Tapusu olan vatandaşlar yeni ev almak isterlerse konutun değerinin yüzde 90'ı değil yüzde 22,5'i kadar kredi kullanımı mümkünken ilk kez ev alacaklar için böyle bir durum söz konusu değildir. Yeni uygulama üzerindeki amaç ise yatırımcıların değil ihtiyacı olanların yararlanması oldu.

İlk konutunu alacaklar için hayata geçirilecek olan yeni kampanya merakla beklenirken TBMM'de alınacak kararla beraber netleşmeler yaşandı. Konut sektörü üzerinde yatırımcılar arayışa geçerken konutu olmayanlar için bir kredi kısıtlaması söz konusu değildir. Kamunun uygun şartlarda sağladığı konut kredileri ilk defa konut edinimini desteklerden dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirlenen standartlar ve uygun fiyat aralığında yer alır.

konut kredisi

İlk defa konut sahibi olacaklar için başlatılan kampanyada kredi fırsatının gerçek ihtiyaç sahibi olması gerekir. Başvurularda yaşanan gerilemelere bakılarak fiyat yükselişlerinde dengelemeler bekleniyor. Diğer taraf üzerinden sürecin uzun süremsi durumunda satışta gerileme ile üretim azalması yaşanır. Yatırım için konut alanların sayısının düşmesi kiralık ev sayısının gerilemesine neden yaşanır.