İki otomobil devinden kötü haber! Artık otomobil üretmeyecekler: Nedeni şaşırttı

Sıfır araç piyasasında yaşanan problemler markaları vurmaya devam ediyor. Bu iki marka üretimlerini durdurdu! Tüm detaylar haberimizde.

İki otomobil devinden kötü haber! Artık otomobil üretmeyecekler: Nedeni şaşırttı

İki otomobil devi kullanıcılarına kötü haberi verdi! Artık bu markaların otomobilleri üretilmeyecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İKİ OTOMOBİL MARKASINDAN KÖTÜ HABER

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen markasının genel merkezi Wolfsburg'da bilgisayar sistem ağındı yaşanan kesintinin hala devam etmesi sebebiyle markanın Almanya'da yer alan 4 fabrikasında araç üretimleri durduruldu. Yapılan haberlere göre Wolfsburg, Emden, Zwickau, Osnabrück bölgelerinde yer alan fabrikalardaki bilgisayar sistemleri de problemden etkilendi. Problemden etkilenen diğer bölgeler Kassel, Braunschweig, Salzgitter oldu. 

volkswagen ve toyota üretimleri durdu

Volkswagen markasının yetkilileri Porsche ve Audi markalarının da problemden etkilendiğini, sorunun en kısa sürede çözülebilmesi için kriz masası kurulduğunu ancak şimdilik siber saldırının söz konusu olmadığını belirtti. İddialara göre problem yalnızca Almanya ile de sınırlı kalmadı. Volkswagen markasının diğer ülkelerde yer alan fabrikaları da sistem sorunundan etkilendi. Bir diğer otomobil devi Toyota markası ise Ağustos ayında yaşadığı üretim sistem sorunları sebebiyle 4 farklı tesiste yer alan 28 üretim alanında operasyonlarını durdurdu. Yaşanan problem 2022 senesi Mart ayında yaşanan siber saldırı sebebiyle fabrikaların kapatılmasına benzetiliyor.