Hükümet artık vatandaşlarını da düşünüyor! TC Kimlik Numarasının sonu 0-2-4-6-8 olanlara 5.157 TL Maaş ödenecek

Kimlik numarasını verenlere anında devletten destek verilecek. Numarasının son rakamı 2, 4, 6, 0, 8 olanlara müjde! Devlet para musluğunu açtı! İşte, detaylar…

Hükümet artık vatandaşlarını da düşünüyor! TC Kimlik Numarasının sonu 0-2-4-6-8 olanlara 5.157 TL Maaş ödenecek

Enflasyonun yükseldiği ve halkın şaşırdığı bu süreçte devlet para musluklarını sonuna kadar açtı. Bu zorlu süreçlerde sürekli halka yardımda bulunan devlet, bu sefer de T.C kimlik numarasının son hanesine göre 5157 TL maaş verme fırsatı yarattı. Ihtiyaca yönelik ferahlatıcı bu haber cepleri de rahatlatacak. Kimlik numarasında 2, 4, 6, 0, 8 sayıları bulunan vatandaşlara müjde verildi. Bu kişiler 5157 TL'ye direkt devletten alma fırsatı yakaladı.

VATANDAŞLARA ÖDENEK MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen kimlik numarasına sahip vatandaşlara ek ödeme desteği sağlanacak. 5157 TL olan bu ek ödeme fırsatı vatandaşları sevindirdi. Recep yerleri rahatlatacak. Kimlik numarasının son rakamına göre verilecek bu destek ödemesinin ayrıntıları neler?

Devlet tarafından vatandaşların kimlik numarasına göre cep rahatlatan fırsat sunuldu. 5157 TL olan destek fiyatı vatandaşların yüzünü güldürdü. Devlet, belirtilen son rakamları taşıyan vatandaşların kimlik numarasını kontrol etmelerini istedi. 5157 TL destek alacak olan bu kişilerin yuvaları rahatlayacak. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip kişiler destek almak için PTT şubesine başvurularını doldurabilirler. PTT şubesine sadece kimlik kartı ile müracaat edebilirler, ancak desteği alabilmek için bazı şartlar gözden geçirilmeyi bekliyor.

2023/06/14/para11.jpg

Destek Ödeneğindeki Yeni Gelişmeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 5157 TL'lik destek ödeneğinde maddi sıkıntı içinde olan veya yardıma muhtaç olan vatandaşlara sevindirici müjde verildi. Maddi sıkıntı içinde olan veya yardıma muhtaç olan vatandaşlar için çeşitli destekler sağlanıyor. Belirtilen yeni miktarla destekler Ağrı 5157 TL'ye yükseltildi. Yükseltilen bu yeni miktarı gören vatandaşlar derin bir oh çekti.

Şartlar ve Destek Miktarları

Engelli vatandaşlara verilen destekler artarak devam ediyor. Eylül ayından itibaren engelli bireyler ile bakıcıları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destekler son hızla devam ediyor. T.C kimlik numarasının son rakamındaki uygunluk, belirtilen destek miktarını belirliyor. İşte destek miktarları:

  • Engellilik oranı %40-69 arasında olanlara 1.874 Türk Lirası destek sağlanacak.
  • Engellilik oranı %70 ve üzeri olanlara 2.811 Türk Lirası destek sağlanacak.
  • Hafif silikozis hastalığına sahip olanlara 4.050 Türk Lirası destek sağlanacak.
  • Orta dereceli silikozis hastalığına sahip olanlara 4.629 Türk Lirası destek sağlanacak.
  • Ağır silikozis hastalığına sahip olanlara 5.158 Türk Lirası destek sağlanacak.