Heyecanla Beklenen Zam: TC Kimlik Numarasına Göre %50 Artışla Ödeme Yapılacak!

TC Kimlik Numarasına Göre %50 Zamlı Ödeme! Tarımsal Destek Miktarları Netleşti.

Heyecanla Beklenen Zam: TC Kimlik Numarasına Göre %50 Artışla Ödeme Yapılacak!

Bakanlık, uzun süredir beklenen yeni zammı sonunda duyurdu. %50 oranında artırılan ödemeler, TC kimlik numarasına göre yapıldı ve detaylar belirlendi. Peki herkes ne kadar alacak? İşte merak edilenler...

Temmuz ayında memur maaş zammının kesinleşmesiyle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımların da memur maaş katsayısına bağlı olarak artırıldığını duyurdu. Aynı dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı da tarımsal yardım ve desteklerle ilgili yeni bilgileri paylaştı. Cumhurbaşkanı onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 2023 ve 2024 yıllarına ait tarımsal destek miktarları da kesinleşti.

2023/06/14/para11.jpg

%50 Oranındaki Zam Kimlere Yapılacak?

Bu haftanın cuma günü, TC kimlik numarasının son hanesi 0 veya 2 olan çiftçilere tarımsal destek ödemeleri yapılacak. Önümüzdeki haftalarda ise destek ödemeleri belirlenen takvime göre sürdürülecek. Sertifikalı tohum kullanımına yönelik desteklerin ürüne göre %25 ile %50 arasında artış gösterdiği belirtiliyor. Bu sadece bir örnek; birçok farklı tarımsal yardım kategorisinde de artışlar meydana geldi. Bakanlık, desteklerin detayları hakkında resmi web sitesi üzerinden kamuoyunu bilgilendirdi.