Gündem Torba Yasası: Meclis'ten kabul alacak mı? Ssk ve Bağkur prim affı.. Taşerona kadro..

Torba Yasa, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve BAĞ-KUR 7200 gibi önemli düzenlemelerle vatandaşlara nefes aldıracak yenilikler sunuyor. Meclis görüşmeleri devam ediyor.

Gündem Torba Yasası: Meclis'ten kabul alacak mı? Ssk ve Bağkur prim affı.. Taşerona kadro..

Ekonomik, sosyal ve hukuksal birçok yeniliği içeren Torba Yasa, vatandaşların büyük bir merakla beklediği düzenlemeler arasında yer alıyor. 86 maddeden oluşan torba kanun teklifinin 55 maddesi Meclis’ten geçerek yürürlüğe girdi. Kalan 31 madde için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Torba Yasa’da kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve BAĞ-KUR 7200 gibi birçok önemli düzenleme yer alıyor. Peki, 2024 Torba Yasa ne zaman çıkacak?

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba Yasa’nın kalan maddeleri için görüşmeler sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “9. Yargı Paketi’yle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Meclis tatile girmeden bu düzenlemeleri Meclis gündemine getireceğiz,” açıklamasını yaptı. Ancak, kalan maddelerin yasalaşacağı tarih henüz netleşmedi. İşte Torba Yasa’nın getireceği yenilikler ve merak edilen detaylar…

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi

Kapsam: Çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve hak sahiplerinin ek göstergeleri yeniden düzenlenecek.

Detay: Birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesi uygulanacak.

Ev Hanımlarına Emeklilik

Prim Desteği: Ev kadınlarına yönelik üçte bir prim desteği sağlanacak.

İsteğe Bağlı Sigorta: İsteğe bağlı sigorta sistemi kurulacak ve bu sistem kapsamında ev hanımlarının emeklilik hakları iyileştirilecek.

BAĞ-KUR 7200 Prim Günü Düzenlemesi

Prim Gün Sayısı: BAĞ-KUR’luların prim gün sayısı SSK’lılarla eşit hale getirilecek.

Detay: Prim gün sayısı 9000 günden 7200 güne düşürülecek, bu düzenleme özellikle küçük esnaf için büyük bir avantaj sağlayacak.

BAĞ-KUR’luya Prim Eşitliği Son Durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, BAĞ-KUR’luların prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bu, seçim öncesi verilen bir sözdür ve mutlaka yerine getireceğiz. BAĞ-KUR’luların prim gün sayısını 9000 günden 7200 güne düşürmek için çalışmalarımız devam ediyor,” dedi.

Torba Yasa’nın Getireceği Yenilikler

Ev Hanımlarına Emeklilik: İsteğe bağlı sigorta kapsamında ev hanımlarına prim desteği sağlanacak. Bu düzenleme ile ev hanımları da emeklilik hakkına kavuşacak.

Prim Gün Sayısı Düzenlemesi: BAĞ-KUR’luların prim gün sayısı SSK’lılarla eşit hale getirilecek, böylece BAĞ-KUR’lular daha erken emekli olabilecek.

3600 Ek Gösterge: Çalışan ve emekli kamu personelinin ek göstergeleri yeniden düzenlenecek. Birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılacak.

Heyecanla Beklenen Torba Yasa İçin Geri Sayım Başladı!

Tüm bu yenilikler ve düzenlemelerle birlikte Torba Yasa, birçok vatandaşa nefes aldıracak çözümler sunmayı hedefliyor. Torba Yasa’nın getireceği detayları ve yenilikleri yakından takip etmek için bizden ayrılmayın!