Gram altını olanlara son 2 gün uyarısı! 1 Aralık'tan sonra altın borcu olan eyvah eyvah diyecek

Gramı olanlara ünlü ekonomistten Hikmet Baydar, önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin görü 1 Aralık tarihine çevrildi. İşte elinde gram olanlar bu haber size...

Gram altını olanlara son 2 gün uyarısı! 1 Aralık'tan sonra altın borcu olan eyvah eyvah diyecek

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklamasıyla beraber Kasım ayı toplantısında, şahin faiz artışıyla beraber politika faizi 500 baz puan yükseltildi. Politika faizi %40 seviyelerine gelirken, bu faiz artışlar ise yatırımcıların kafalarını karıştırdı. Gram altın ve borsadaki son durumu ise Hikmet Baydar açıkladı.

Görüşlerini dile getiren Baydar, Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin üzerinde bir faiz artışı kararıyla politika faizini %40'a çıkarması, dövizde hafif bir satış getirse de, bu sınırlı düşüşün daha sonra telafi edileceği hakkında gözlemler yapıldı.

BORSADA GİDİŞAT NASIL?

Ratingler ve gri liste sorunları gibi faktörlerden ötürü oluşan durumlara karşılık verilere bakıldığında hareket eden kısa vadeli olarak gelmesinin mümkün olmadığını belirten Baydar, spekülatif hareket eden fonların kısa vadede kar elde etmek amacıyla gelerek piyasa üzerinde hareketlilik olmasının mümkün olduğunun altını çizdi.

borsa ve altın

GRAM ALTINDA SON DURUM

ABD Merkez Bankası'nın faizlerinde artırılmayacağı bilgisi verilirken Baydar, 2024 yılıyla beraber faizlerin düşürüleceği tahminleriyle beraber bu duruma karşılık olarak uzman isim Eur/Usd 1.09 seviyelerinin üzerinde çıkmasına neden olacağı belirtildi.

Dolar üzerinde zayıflamalar yaşanırken altın fiyatları ise yukarı yönlü olarak seyir ederken Baydar, haftalık kapanışta 2002 dolar seviyelerine çıkarılarak yüksek eğilimlerinin devam edeceğine değindi.

ARALIK AYI TAHMİNLERİ

Borsa ve altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü sinyaller olmadığı görülürken borsa da ise düşüşlere karşı direnç görüldü. Baydar, düşük miktarda olunduğunda 8000-8500 seviyelerinde Aralık ayının kapatılacağına dair tahminlerde bulundu. Gram altın üzerinde ise yukarı yönlü bakılarak uluslararası piyasalarda altına rağbet çoğalırken artışların devam edeceğinin bilgisi verildi.