Gram altın sürpriz kutusunu açacak! Ünlü ekonomist rakam ve tarih verdi

Gram altın sahipleri gram altının kaç liraya çıkacağını merak ederken, Hatice Kolçak'tan beklenen yorum geldi. İşte gram altının göreceği yeni rakam.

Gram altın sürpriz kutusunu açacak! Ünlü ekonomist rakam ve tarih verdi

gram altınEkonomi uzmanı Hatice Kolçak, gram altının gelecekteki değeri hakkında önemli bir yorumda bulundu. Kolçak'a göre, gram altın OVP verilerine dayanarak yakın dönemde 2.500 TL'nin üzerine çıkabilir. Bu tahmini, 5 yıl sonundaki MTP rakamlarına göre hesapladı ve gram altının 1.827 TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti. Ayrıca, doların gelecek yıl 36,80 TL'ye yükselmesi durumunda gram altının 2.765 TL'ye ulaşabileceğini söyledi. Ons fiyatı 2.000 doları aştığında ise gram altının fiyatının 3.000 TL'yi bulma ihtimali olduğunu ifade etti. Gram altın sahipleri, bu rakamları göz önünde bulundurarak gelecekteki altın fiyatlarına dair beklentilerini değerlendirebilirler. İşte detaylar...

kuyumcu

GRAM ALTININ GELECEĞİ HAKKINDA TAHMİNLER

Uzmanlar, küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisini değerlendirdiklerinde doların değer kazanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar. Ancak, bu durumun doların istikrarlı bir şekilde yükseleceği anlamına gelmediğini ifade ediyorlar. Ayrıca, doların enflasyona karşı koruma sağlama rolünü yerine getiremeyeceği düşünülüyor.

Bu nedenle, yatırımcılara gram altına yönelmeleri ve burada daha iyi fiyat artışlarını ummaları tavsiye ediliyor. Uzmanlar, doların yerine gram altının daha iyi bir yükseliş potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekiyorlar. Hem ons hem de gram altının yeni zirvelere doğru ilerlediği belirtiliyor ve gram altının gelecekteki yükselişini sürdüreceği öngörülüyor.

Uzun vadeli bir perspektifte, gram altının 2000 TL seviyesine ulaşabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, mevcut fiyatlar alım fırsatı olarak görülüyor ve bu fırsatı değerlendirmenin gelecekte bu seviyeleri tekrar görmenin zor olacağı vurgulanıyor. Bu nedenle, yatırımcılar gram altın pozisyonlarını korumak ve bu değerli metalde yatırım yapmaya devam etmek konusunda tavsiye ediliyor.